sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Tower Heist


Tower Heist (2011)
Ohjaus: Brett Ratner
Käsikirjoitus: Ted Griffin, Jeff Nathanson
Näyttelijät: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Alan Alda, Matthew Broderick, Téa Leoni, Michael Peña, Gabourey Sidibe, Stephen Henderson, Judd Hirsch, Nina Arianda
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 53
Pisteet: ***
Ihan viihdyttävä ryöstökomedia.
Josh Kovacs (Ben Stiller) on luksuspilvenpiirtäjän isännöitsijä, jonka vastuulla on henkilöstön johtaminen ja turvallisuuden takaaminen rakennuksen rikkaille asukkaille. Kun eräs asukkaista, liikemies Arthur Shaw (Alan Alda) otetaan kiinni FBI:n toimesta syytettynä pyramidihuijauksista, selviää myös että henkilöstön eläkesäästöt ovat kadonneet koska Josh antoi ne Shawille sijoitettavaksi. Kaiken lisäksi ovimiehenä toimiva Lester (Stephen Henderson) oli tyhmyyksissään antanut Shawille kaikki rahansa sijoitettavaksi ja yrittää itsemurhaa. Shaw asetetaan kotiarestiin kattohuoneistoonsa, jolloin Josh alkaa suunnitella ryöstävänsä Shawin piilottamat rahat ja antavansa Lesterille rahansa ja muille eläkesäästöt takaisin. Avukseen hän tarvitsee hissipoika Enriquen (Michael Peña), pankille asuntonsa menettäneen sijoittaja Fitzhughin (Matthew Broderick), kassakaapit tuntevan sisäkkö Odessan (Gabourey Sidibe), vastaanottovirkailijana toimivan lankonsa Charlien (Casey Affleck) sekä naapurissa asuvan varkaan Sliden (Eddie Murphy), joka opettaa ryhmän varastamaan. Vastassa on FBI:n agentti Claire Denham (Téa Leoni), jonka kanssa Joshilla on vispilänkauppaa.
Yllättäen ihan toimiva leffa, kunhan ei liian tarkkaan juonta ja tapahtumia mieti. Ne ovat nimittäin aika täynnä aukkoja ja hölmöyksiä. Sellainen melko tyypillinen Ben Stiller-komedia kyseessä, jossa tällä kertaa mukana myös Eddie Murphy, joka vetäiseekin melko hyvän roolin Slidena, pikkurikollisena, joka opettaa muita varastamaan ja toimimaan nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Ensimmäinen opetus on tietysti ettei pidä luottaa varkaaseen. Ben Stilleriltä tyypillinen roolisuoritus, eli kohtuu hyvä. Jos ei miehestä tykkää niin eipä tätä kannata katsella. Alan Alda oli myös hyvä liikemieshuijarina, jolta tyypit yrittävät saada rahansa takaisin. Casey Affleckin hahmo oli tahallaan tehty ärsyttävän tyhmäksi ja sitä onnistui olemaankin. Matthew Broderick roikkui auton nokassa pilvenpiirtäjän ulkopuolella vaarallisen näköisesti, kohtaus oli tietysti tehty vihreää kangasta vasten, mutta pelotti ainakin minua aidosti, no korkeat paikat tekee sitä helposti.
Enpä paljasta tuosta autosta sen tarkemmin mistä siinä on kyse, mutta ihan kivasti sitä osattiin hyödyntää juonessa. Brett Ratnerilta sellainen aika varman päälle vedetty ohjaustyö, ei kovin ihmeellinen, muttei mitenkään paskakaan. Viihdyttävää höttöä, jonka jaksoi kivasti katsella ainakin kerran läpi, ehkä joskus toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti