sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pussikaljaelokuva


Pussikaljaelokuva (2011)
Ohjaus: Ville Jankeri
Käsikirjoitus: Ville Jankeri, Mikko Rimminen
Näyttelijät: Jussi Nikkilä, Ylermi Rajamaa, Eero Milonoff, Marjut Maristo, Tytti Junna, Niilo Syväoja, Veera Tapper, Paavo Kinnunen
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 44
Pisteet: *
Marsalkka (Jussi Nikkilä), Henninen (Eero Milonoff) ja Lihi (Ylermi Rajamaa) ovat kolme nuorta miestä, jotka asuvat Helsingin Kalliossa eivätkä yleensä tee yhtään mitään. Kesäinen päivä ajaa heidät kuitenkin ulos nauttimaan kaljaa ja puhumaan paskaa, jossain vaiheessa olisi tarkoitus myös pelata noppaa. Puistossa he tutustuvat kolmeen tyttöön, joista yhteen, Lauraan (Marjut Maristo) Marsalkka vähän niin kun ihastuu. Henninen puolestaan joutuu vaikeuksiin poliisikaksikon kanssa kerta toisensa perään. Hyvin alkanut päivä alkaa mennä päin persettä, mutta ystävyys pitää kolmikon yhdessä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.
Hyvä esimerkki siitä mitä on pielessä kotimaisessa elokuvassa. Tylsä, laiskasti kuvattu, hengetön ja turhanpäiväinen elokuva, josta ei löydy juuri mitään hyvää sanottavaa. Mikko Rimmisen Pussikaljaromaania en ole lukenut, johon tämä siis perustuu, joten en tiedä miten hyvin siinä toimii sanaleikittely, jota tässä elokuvassakin esiintyy melko paljon. Tässä elokuvassa tuo sanaleikittely ei toimi, ei sitten millään. Dialogi on noloa ja näyttelijöiden tulkinta hirveää kuunneltavaa. Näyttelijäsuorituksissa ei muutenkaan ole hirveästi kehumista, ainoastaan Marjut Maristoa katseli mielellään. Nikkilän, Milonoffin ja Rajamaan välillä ei ole oikein minkäänlaista kemiaa.
Jostain kumman syystä tämä oli jonkunmoinen menestys ilmestyttään, tai ainakin sellaisena pidetään ensi-iltaviikonlopun katsojamäärää 15 499. Noin mitätöntä lukemaa siis pidetään oikein menestyksenä nykypäivänä. Eipä kovin hyvin mene kotimaisella elokuvalla kun ei uskalleta edes sanoa että katsojamäärät on erittäin pienet. Mielestäni oikeasta menestyksestä voidaan puhua vasta sitten kun katsojamäärä on koko esitysajalta luokkaa miljoona, kaikki sen alle on jotain muuta. Toki joku 100 000 on katsojamääränä jo todella hyvä lukema, eikä 15 499 sinällään ole mikään paskempi sekään, mutta jotain järkeä näihin menestyspuheisiin sentään.
Kaikilla tavoin huono elokuva, jota en todellakaan aio katsoa uudestaan. Ja millä ihmeellä tämänkin tekemiseen oltiin saatu yli miljoona euroa tuhlattua? Tais mennä niihin pussikaljoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti