keskiviikko 8. helmikuuta 2012

VeijaritVeijarit (The Hustlers) (2010)
Ohjaus: Lauri Nurkse
Käsikirjoitus: Katri Manninen
Näyttelijät: Mikko Leppilampi, Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala, Hennariikka Laaksola, Malla Malmivaara, Milka Ahlroth, Pia Andersson, Ada Kukkonen
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 48
Pisteet: **
Ei sentään niin huono kotimainen kuin odotin, mutta aika heikko kuitenkin.
Saku (Mikko Leppilampi) ja Ässä (Antti Luusuaniemi) ovat olleet parhaita ystäviä lapsista asti. Nyt he ovat yli kolmekymppisiä ja edelleen sekoilevat kuin parikymppiset, vailla huolia, vailla tulevaisuuden suunnitelmia. Ässä rakastuu kuitenkin Annaan (Pihla Viitala) ja pian Ässälle on tärkeämpää olla Annan kanssa kuin sekoilla Sakun kanssa Helsingin yöelämässä. Saku saa uuden ystävän tempauksia tekevästä Vilmasta (Hennariikka Laaksola), mutta olo ei ole sama kuin Ässän kanssa sekoillessa. Niinpä Saku aikoo saada Ässän takaisin vaikka tämä on ehtinyt jo mennä naimisiin ja yrittää saada lasta Annan kanssa.
Lauri Nurksen ohjaama Veijarit ei ole mikään täysi epäonnistuminen, mutta vaikea elokuvasta oli kuitenkaan juuri tykätä. Elokuva oli olevinaan humoristinen kuvaus kolmekymppisten rellestyksestä ja Helsingin pinnallisesta kulttuurielämästä, mutta tosiasiassa elokuva on juuri sitä mistä se yrittää tehdä pilaa. Pinnallinen ja huumoriton tekele. Saku heiluu välillä karhupuvussa kaupungilla ja nämä kohtaukset oli olevinaan hauskoja, eipä kyllä naurattanut yhtään, lähinnä nolotti että joku oikeasti kuvittelee moisen olevan hauskaa. Saku oli myös entinen keihäänheittäjä, joka joutui lopettamaan uransa kun oli viskannut keihään kanssakilpailijan lävitse. Tätä puolta ei järin ihmeesti osattu hyödyntää mitenkään.
Näyttelijäsuoritukset olivat tyypilliseen tapaan melko kehnoja, mutta ei kuitenkaan ihan sieltä pahimmasta päästä. Mikko Leppilampi sai välillä jotain onnistumisen hetkiä roolissaan, mutta käsikirjoitus ei antanut miehelle mitään mahiksia sen ihmeempään tulkintaan. Antti Luusuaniemi pääsi paneskelemaan Pihla Viitalan kanssa, siitä plussaa tekijöille, aina kiva katsella paljaita rintoja, vaikka melkoisen kilttiä menoa tämä muutoin oli. Hennariikka Laaksola oli ihan söpö tikkaria imeskelevänä Vilmana, Malla Malmivaaraa olisi myös katsellut mielellään vähemmissä vaatteissa, kuten myös ihanaista Ada Kukkosta, joka nähtiin pienessä sivuroolissa. Lopussa puhallettiin palloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti