tiistai 7. helmikuuta 2012

Rautarouva


The Iron Lady (Rautarouva) (2011)
Ohjaus: Phyllida Lloyd
Käsikirjoitus: Abi Morgan
Näyttelijät: Meryl Streep, Jim Broadbent, Susan Brown, Alice da Cunha, Phoebe Waller-Bridge, Iain Glen, Alexandra Roach, Harry Lloyd, Anthony Head
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 47
Pisteet: **½
Näyttelijäsuorituksiltaan hyvä, mutta muutoin turhan tylsä draama rautarouva Margaret Thatcherista.
Dementoitunut Margareth Thatcher (Meryl Streep) aikoo laittaa jo vuosia aiemmin kuolleen miehensä Denisin (Jim Broadbent) vaatteita kierrätykseen samalla kun juttelee miehelleen kuin tämä olisi vielä elossa. Margaret muistelee myös omaa uraansa politiikassa, mikä johti lopulta siihen, että hänet valittiin Iso-Britannian pääministeriksi vuosiksi 1979-1990. Pääministerivuosina riitti monta ylä- ja alamäkeä, kuten lakkoilut, IRA:n pommi-iskut ja sota Argentiinan kanssa. Rautarouva-lempinimellä tunnettu Margaret tunnettiin myös tinkimättömyydestään.
Kuten todettua, näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, etenkin Meryl Streep, Harry Lloyd ja Alexandra Roach olivat erinomaisia rooleissaan. Lloyd ja Roach esittivät Denisia ja Margaretia nuorempina. Streep kyllä ansaitsee Oscar-ehdokkuudensa roolista. Jim Broadbent oli myös ihan ok, mutta hieman kyllä liian ärsyttävä, etenkin dementoituneen Margaretin hallusinaationa. Ohjaaja Phyllipa Lloyd löytää juonestakin varsin kiinnostavia seikkoja, mutta kokonaisuus jää latteaksi yritykseksi kuvata merkittävän naispolitiikon elämää. Pääpaino on Margaretin dementiassa, eli mitään täydellistä listausta uran merkittävimmistä hetkistä ei tästä edes löydy. Olisi voinut toimia paremmin, jos dementiapuoli oltaisiin unohdettu kokonaan ja keskitytty enemmän nuoruuteen ja pääministeriksi nousuun, ne olivat kuitenkin mielenkiintoisimpia juttuja tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti