lauantai 4. helmikuuta 2012

Kolme muskettisoturia


The Three Musketeers (Kolme muskettisoturia) (2011)
Ohjaus: Paul W.S. Anderson
Käsikirjoitus: Alex Litvak, Andrew Davies
Näyttelijät: Matthew Macfadyen, Milla Jovovich, Luke Evans, Ray Stevenson, Logan Lerman, Orlando Bloom, Mads Mikkelsen, Christoph Waltz, Freddie Fox, Gabriella Wilde, James Corden, Juno Temple
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 43
Pisteet: *
Hengetön toimintaseikkailu.
D'Artagnan (Logan Lerman) matkaa maaseudulta Pariisiin ryhtyäkseen muskettisoturiksi kuten isänsä aikoinaan. Perillä hän saa kuitenkin kuulla ettei muskettisotureita enää ole, paitsi kolmikko Athos (Matthew Macfadyen), Porthos (Ray Stevenson) ja Aramis (Luke Evans), joiden kanssa D'Artagnanin on määrä kaksintaistella, koska onnistuu suututtamaan nämä jahdatessaan kapteeni Rochefortia (Mads Mikkelsen), joka loukkasi hänen hevostaan. Kolmikko ja D'Artangnan päätyvät kuitenkin taistelemaan kardinaali Richelieun (Christoph Waltz) joukkoja vastaan, jotka voittavat. Ranskan kuningas Ludvig XIII (Freddie Fox) kutsuu heidät palatsiin tuomittavaksi tappelusta, mutta sen sijaan palkitseekin heidät uroteostaan. Kardinaali juonittelee kuitenkin kuningasta vastaan yhdessä vakoojansa Milady de Winterin (Milla Jovovich) kanssa, jonka seurauksena muskettisoturien ja D'Artagnanin on matkattava Englantiin saadakseen takaisin kuningatar Annelta (Juno Temple) varastettu kaulakoru. Vastassa on kardinaalin joukkojen lisäksi myös Buckinhamin herttua (Orlando Bloom) joukkoineen.
Kaikin puolin tylsä ja sieluton tekele. Ohjauksessa, näyttelijäsuorituksissa, kuvauksessa, eikä oikeastaan missään osa-alueessa ollut himpun vertaa henkeä mukana. Taistelukohtauksista puuttui rytmitys, tehosteet olivat munattomia ja vitsit olivat vähissä. Aiemmista muskettisoturifilmatisoinneista olen nähnyt 70- ja 90-luvun tekeleet, niistä 90-luvun on kohtuu viihdyttävä ja 70-luvun tylsän paska. Kunnollista elokuvaa ei Alexander Dumasin hyvistä kirjoista ole vielä tehty, tuo 90-luvun tekele taitaa olla paras. Tässä Resident Evil elokuvien ohjaajana tunnetuksi tulleen Paul W.S. Andersonin ohjaamassa versiossa on melko tuttu juoni, joka on päivitetty varsin tylsästi nykypäivään Matrix-hidastuksien ja tietokonetehosteiden turvin. Lopputulos on paskaa katsottavaa.
No, jotkut ovat kuitenkin tykänneet kun kassatuloja on kertynyt yli 100 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Ilmeisesti jopa Quentin Tarantinon mielestä elokuva on yksi vuoden 2011 hauskimmista. Väittäisin että paremminkin päinvastoin, mutta jos ette usko niin katsokaapa itse. Tarkoituksena on ilmeisesti tehdä jatko-osa, sillä loppukohtaus viittaa siihen suuntaan. Nähtäväksi jää onko elokuva tienannut tarpeeksi, jotta jatko-osalle saadaan rahoitus. Itse taidan jättää jatko-osan suosiolla katsomatta, mikäli sellaisen tekevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti