maanantai 20. helmikuuta 2012

The Muppets


The Muppets (2011)
Ohjaus: James Bobin
Käsikirjoitus: Jason Segel, Nicholas Stoller
Näyttelijät: Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones, Alan Arkin, Zach Galifianakis, Ken Jeong, Jack Black, Sarah Silverman, Emily Blunt, Whoopi Goldberg, Selena Gomez, David Grohl, Neil Patrick Harris, John Krasinski, Mickey Rooney
Äänirooleissa: Steve Whitmire, Eric Jacobson, Dave Goelz, Bill Barretta, David Rudman, Matt Vogel, Peter Linz
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 63
Pisteet: ***
Ihan kiva koko perheen musikaalikomedia.
Muppet-fani Walter (ääniroolissa Peter Linz), joka itsekin muistuttaa kovasti Muppettia, matkustaa ihmisveljensä Garyn (Jason Segel) ja tämän pitkäaikaisen tyttöystävä Maryn (Amy Adams) kanssa Los Angelesiin vierailemaan suositulla Muppettien studiolla, mutta pettyvät kun se onkin lähes hylätty ja surkeassa kunnossa. Kaiken lisäksi Walter kuulee kuinka rikas öljymiljönääri (Chris Cooper) aikoo tuhota studion ja pumpata öljyä sen alta. Niinpä he etsivät Kermit-sammakon (ääniroolissa Steve Whitmire) ja kertovat tälle että heidän on kerättävä 10 miljoonaa voidakseen ostaa studio takaisin ennen kuin on myöhäistä. Nelikko lähteekin etsimään muita Muppetteja, jotka eivät ole olleet toisten kanssa tekemissä vuosiin ryhmän eroamisen jälkeen. Ensin he etsivät käsiinsä karhukoomikko Fozzien (ääniroolissa Eric Jacobson), sitten huimapää Gonzon (ääniroolissa Dave Goelz), sitten rumpali Elukan (ääniroolissa Eric Jacobson), jne. Lopulta on aika löytää myös Miss Piggy (ääniroolissa Eric Jacobson), joka ei kuitenkaan ole aivan niin innoissaan yhteenpaluusta.
Mukavan kepeää viihdettä ja muistoja omasta lapsuudesta, tuli nimittäin itsekin katsottua The Muppet Show'ta lapsena 80-luvun lopulla. Peter Jackson on ohjannut huomattavasti hauskemman version Muppeteista, nimittäin loistavan Meet the Feeblesin, mutta tässä oli kanssa kivaa tunnelmaa, joka toi mieleen juurikin Meet the Feeblesin. En muistanutkaan kuinka paljon näiden hahmot muistuttavat toisiaan. Meet the Feebelshän on splatter-versio Muppetteista, joka ei todellakaan sovellu lapsille. Sekin tuli tosin katsottua ollessani vielä lapsi, mutta vähän vanhempana kuitenkin kuin The Muppet Show'ta. Mutta takaisin tähän elokuvaan. James Bobinin ohjaama elokuva on kunnianosoitus alkuperäistä The Muppet Show'ta kohtaan, tai ainakin sellaisena tämän koin. En tosin muista kovin tarkkaan minkälainen alkuperäinen The Muppet Show oli, tuskin olen lapsuuden jälkeen katsonutkaan sitä, jotain elokuvia olen kyllä nähnyt myöhemmin hahmoista. Mikään Muppet-fani en siis ole.
Aika nopeasti unohdettava leffa tämä kuitenkin lopulta on. Jos on lapsuudessaan katsonut Muppetteja, saa tästä irti huomattavasti enemmän kuin nykynuoret, joilla ei ole hirveästi käsitystä keitä hahmot ovat. Hieman tässä yritettiin houkutella nuorempaakin yleisöäkin katsomaan, sillä cameorooleissa nähtiin mm. Selena Gomez. Cameoita nähtiin muutenkin runsaasti, kuten Jack Black, Emily Blunt, Zach Galifianakis, Whoopi Goldberg, Dave Grohl, Neil Patrick Harris ja Sarah Silverman. Kerran tämän katseli ihan mielellään, niin ja tässä tosiaan lauletaan ja tanssitaan aika paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti