tiistai 14. helmikuuta 2012

Saapasjalkakissa


Puss in Boots (Saapasjalkakissa) (2011)
Ohjaus: Chris Miller
Käsikirjoitus: Tom Wheeler
Äänirooleissa: Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton, Amy Sedaris, Constance Marie, Guillermo del Toro, Mike Mitchell
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 56
Pisteet: ***
Ihan hyvä animaatioseikkailu, mutta vähän väkinäisen oloinen.
Saapasjalkakissa (Antonio Banderas) yrittää varastaa rikollispari Taavilta (Billy Bob Thornton) ja Annilta (Amy Sedaris) kolme taikapapua, joita on etsinyt jo vuosia aiemmin entisen ystävänsä Tyylis Tyllerön ( Zach Galifianakis) kanssa. Nyt Saapasjalkakissa saa vihdoin tilaisuuden varastaa ne itselleen, mutta kohtaakin varaskissa Kitty Pehmotassun (Salma Hayek), joka paljastuu olevan kimpassa Tyylis Tyllerön kanssa ja haluavat Saapasjalkakissan puolelleen. Saapasjalkakissa ei luota Tyylis Tylleröön, mutta suostuu Kittyn takia lähtemään mukaan seikkailuun, joka johdattaa heidät ylös taivaisiin kultamunia munivan hanhen luo. Saapasjalkakissa haluaa lisäksi puhdistaa nimensä, sillä häntä syytetään rikoksesta jota hän ei tehnyt.
Saapasjalkakissa seikkaili aiemmin parissa Shrek-elokuvassa ja suosion takia sai ihan oman elokuvansa. Eipä siinä mitään, mutta tosiaan vähän väkinäisen oloisesti hahmo on valkokankaalle saatettu. Juoni jäi aika köykäiseksi ja meno ei vienyt hirveän hyvin mennessään. Varsin viihdyttävää katsottavaa tämä silti oli. Saapasjalkakissa on hahmona ihan mainio ja Antonio Banderas pääsee kivasti leikittelemään aksentillaan ja hurmaamisellaan. Salma Hayek on sopiva Kitty Pehmotassun roolissa, nopealiikkeisenä varkaana, jolta puuttuu kynnet. Zach Galifianakis on petollisen Tyylis Tyllerön rooliin oikein sopiva myös. Ja kun animaation taso on erittäin hyvää niin mikäs tätä oli katsellessa.
Ihan kivaa katsottavaa siis kaikesta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti