torstai 2. helmikuuta 2012

Pina


Pina (2011)
Ohjaus: Wim Wenders
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 42
Pisteet: ½
Aivan ensiksi on todettava etten ole mikään teatterin ystävä. Teatteri ei suoraan sanottuna kiinnosta juuri laisinkaan. Tämä Wim Wendersin ohjaama dokumentti on kunnianosoitus teatterikoreografi Pina Bauschille.
Niin siis tämä on olevinaan dokumentti, mutta enpä tätä oikeasti dokumentiksi kutsuisi. Kyseessä on paremminkin teatteriesitysten videotaltioinneista ja välillä esiintyjät kertovat lyhyesti kuinka paljon kaipaavat Pinaa. Välillä näytetään hieman videotallenteita tästä kyseisestä naisestakin, mutta pääasiassa tämä on loputonta tanssiesitystä. Enimmäkseen tanssitaan teatterin lavalla, mutta välillä käydään tekotaiteellisesti myös ulkona niin että taustalla näkyy vaikkapa katunäkymää tai soramonttua. Vieläpä oikein 3D:nä, tosin itse katsoin tämän ihan kaksiulotteisena.
Eipä tästä oikein muuta sanottavaa ole. Keskityin loppuelokuvan ajan lukemaan Sidney Lumetin kirjoittamaa Elokuvan tekemisestä -kirjaa, joten taisi jäädä paljon huomaamattakin, mutta ei suoraan sanottuna kiinnostanut. Melkoisen paska "dokumentti", joka on jostain syystä päässyt Oscar-ehdokkaaksi. Jos tästä on pakko jotain hyvää keksiä, niin olihan tässä ihan mielenkiintoiset taustat noissa ulkokohtauksissa, niitä olisin katsellut mieluummin ilman näitä tanssijoita. Niin ja osa musiikeista oli todella hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti