perjantai 17. helmikuuta 2012

Immortals


Immortals (2011)
Ohjaus: Tarsem Singh
Käsikirjoitus: Charley Parlapanides, Vlas Parlapanides
Näyttelijät: Henry Cavill, Mickey Rourke, Stephen Dorff, Freida Pinto, Luke Evans, John Hurt, Jospeh Morgan, Anne Day-Jones, Grek Bryk, Alan Van Sprang, Peter Stebbings, Daniel Sharman, Isabel Lucas, Kellan Lutz, Steve Byers
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 60
Pisteet: ***
Varsin köyhästä juonesta huolimatta ihan komeaa katsottavaa.
Theseus (Henry Cavill) on taidokas soturi, mutta syrjitty äpäryytensä takia. Hän asustaa äitinsä kanssa merenrantakallioon kaiverretussa kylässä. Samaan aikaan julma kuningas Hyperion (Mickey Rourke) etsii jumalten kadottamaa asetta, Epiruksen jousta, jolla voisi tehdä valtavaa tuhoa ja vapauttaa Tartarus-vuoren sisälle vangitut Titaanit. Hyperion hyökkää Theseuksen kylään ja tämä joutuu orjaksi suolakaivoksiin. Hän onnistuu kuitenkin pakenemaan Stavros-nimisen varkaan (Stephen Dorff) ja enteitä näkevän oraakkeli Phaedran (Freida Pinto) kanssa. Phaedra näkee enteessään Theseuksen löytävän Epiruksen jousen ja nousevansa johtamaan sotilaita Hyperionia vastaan, joten hän alkaa auttamaan tätä löytämään paikkansa maailmassa ja uskomaan jälleen jumaliin. Zeus (Luke Evans), Athena (Isabel Lucas) ja muut jumalat seuraavatkin tapahtumia yläilmoista, mutta eivät voi suoranaisesti sekaantua ihmisten tekemisiin. Lopullinen taisto käydään Tartarus-vuorella.
Tämä oli sellainen elokuva, joka pitää ehdottomasti katsoa mahdollisimman isosta telkasta tai valkokankaalta ja tietysti kunnon äänillä. Itse sain ihan mukavan nautinnon 50-tuumaisesta plasmatelkastani ja kajareistani. Juoni tässä jäi silmäkarkin alle melkoisen pahasti. Alussa se ei niin haitannut, mutta lopussa mielenkiinto silmäkarkkia kohtaan alkoi jo lopahtaa, jolloin jäi kaipaamaan parempaa juonta ja ennen kaikkea hahmoja. Henry Cavillin esittämä Theseus on ihan ok sankari, eikä näyttelijässäkään erityisesti vikaa ollut, mutta hahmo jäi kyllä kuivakkaaksi. Odotin että mies ampuisi nuolia Epiruksen jousella oikein kunnolla jossain vaiheessa, mutta paskat, parit nuolet ampui ja siihen jäi. Vähän sama kuin olisi tullut heti pornokohtauksen alettua ja ollut lerppuna loppuajan. Onneksi miekkosella oli vähän muitakin taitoja taistelujen alettua, joten ihan siitä ei suinkaan elokuvan heikkoudet johtuneet.
Juonikuvio oli sen verran kömpelö lopulta, että siitä on vaikea edes kertoilla mitään sen kummempaa. Ohjaaja Tarsem Singh keskittyi enemmän komeisiin poseerauksiin kuin juonikuvion rakentamiseen ja hahmojen kehittelyyn. Teknisesti elokuva on todella kaunis ja tyylikäs, mutta samalla myös melkoisen sieluton. Kuvasuhde oli valittu hieman oudosti, se oli 1.85:1, 2.35:1 olisi ehkä toiminut paremmin, nyt jäi kuvauksen osalta aika ahdas tunnelma. Tietokonetehosteilla voidaan nykyään tehdä upeita juttuja, mutta samalla helposti jäädään muutaman tapahtumapaikan vangeiksi. Tässä ei lopulta hirveän montaa tapahtumapaikkaa ollut. Ei niitä tietty hirveästi tarvitse ollakaan, mutta ei tästä oikein sellaista kunnon seikkailutunnetta jäänyt kuten joistain perinteisellä tekniikalla tehdyistä seikkailuleffoista. Uskottavuus elokuvan maailmaan jää helposti puuttumaan kun lähdetään tekemään tietokoneella luotuja maailmoja.
Henry Cavill on jäänyt ainakin itseltäni aika huomaamatta aiemmissa elokuvissaan, eikä tästäkään hirveän hyvin mieleen kyllä jää, joten on vaikea sanoa miten mies selviytyy Teräsmiehen roolista tulevassa Man of Steel elokuvassa. Toivottavasti hyvin, sillä olisi mukava nähdä taas vähän parempi Teräsmies-leffa. Sitä odotellessa Henry nähdään myös toimintatrilleri The Cold Light of Dayn pääosassa Bruce Willisin kanssa. Ohjaaja Tarsem Singhiltä taas on tulossa kauhistuttavan huonolta näyttävä Mirror Mirror-elokuva, joka on toinen tänä vuonna ensi-iltaan tulevista Lumikki-leffoista. Tälle elokuvalle on myös mahdollisesti tulossa jatko-osa, ainakin loppu sellaista lupailee. Kassatuloja elokuvalle on kertynyt maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa dollaria, joka lupailee melkoisen varmasti jatko-osaa. Toivottavasti malttavat tehdä paremman juonikuvion sitä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti