perjantai 10. helmikuuta 2012

The Hit List


The Hit List (2011)
Ohjaus: William Kaufman
Käsikirjoitus: Chad Law, Evan Law
Näyttelijät: Cuba Gooding Jr., Cole Hauser, Jonathan LaPaglia, Ginny Weirick, Drew Waters, Sean Cook, Michael Papajohn, Brandon O'Neill, Jeff Mooring
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 51
Pisteet: **½
Aika onneton räpellys verrattuna saman ohjaajan aiempaan Sinners and Saints elokuvaan. Tosin Cuba Gooding Jr. tekee melkoisen huikean roolisuorituksen.
Töissä ylennyksen menettänyt Allan Campbell (Cole Hauser) palaa kotiinsa apeissa tunnelmissa ja löytää vaimonsa Sydneyn (Ginny Weirick) sängystä yhdessä parhaan kaverinsa Miken (Drew Waters) kanssa. Päivä ei siis voisi mennä enää yhtään pahemmin pieleen. Väärin. Allan tapaa nimittäin baarissa miehen nimeltä Jonas (Cuba Gooding Jr.), joka esittäytyy palkkatappajaksi. Allan tietysti uskoo miekkosen valehtelevan ja kännipäissään suostuu Jonasin pyynnöstä kirjoittamaan listan ihmisistä joiden toivoisi kuolevan. Listalla on viisi nimeä, viidentenä Allanin pomo Gates (Jeff Mooring), neljäntenä ylennyksen Allanin sijaan saanut Felzner (Sean Cook), kolmantena Allanille mustan silmän aiheuttanut Estacado (Brandon O'Neill), toisena vaimon kanssa sängystä löytynyt Mike sekä ensimmäisenä uskoton vaimo Sydney. Aamulla krapulaisena heräävä Allan kokeekin vielä edellispäivääkin paskemman päivän, kun selviää että pomo Gates on tapettu yöllä. Allanin on pysäytettävä seonnut Jonas ennen kuin tämä ehtii listalla ylemmäs.
William Kaufmanin ohjaama Sinners and Saints oli tosiaankin yllätyshyvä toimintapläjäys, mutta tämä on selkeästi kehnompi yritys tehdä toimintatrilleriä. Kuten jo todettu, Cuba Gooding Jr. tekee melko loistoroolin Jonasina, palkkatappajana jolla ei tunnu olevan mitään menetettävää, joten hän voi ampua kenet tahansa haluaa. Valitettavasti muut näyttelijät jäivät selkeästi Cuban varjoon. Melko turvonneen oloinen Cole Hauser yritti parhaansa Allanin roolissa, mutta ei aivan jaksanut nousta samalle tasolle. Muita näyttelijöitä ei kannata edes mainita kun puhutaan näyttelemisen tasosta. Sinners and Saintsiin verrattuna huonompaa oli myös toiminta. Juonikuvioon keskityttiin aivan liikaa, tappolistatilanteeseen oltaisiin voitu mennä huomattavasti nopeammin ja pistää toiminta heti kunnolla käyntiin. Pyssypaukuttelua olisi myös voinut olla enemmän.
Jos William Kaufman olisi tehnyt tämän ennen Sinners and Saintsia, olisi tämä ollut ihan ok harjoitusleffa häneltä, mutta kun tämä on tehty sen jälkeen niin alkaa epäilemään oliko Sinners and Saints vain sattumalta toimiva. No täytyy vielä katsella Kaufmanin ensimmäinen ohjaustyö The Prodigy ja tänä vuonna valmistuva One in the Chamber, jossa näyttelee jälleen Cuba Gooding Jr. ja Dolph Lundgren ja palataan sitten asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti