sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Katsotut elokuvat: Maaliskuu 2015

39. 88 (2014) **
Katharine Isabelle on ihana, muttei onnistu tätä hyväksi muuttamaan. Mukana myös Christopher Lloyd ja Michael Ironside.

40. The Imitation Game (2014) ****½
Hieno elokuva natsien Enigma-koodin purkaneesta Alan Turingista, jota esittää upeasti Benedict Cumberbatch.

41. Exodus: Gods and Kings (2014) **
Melkoinen tuhnupieru Ridley Scottilta.

42. Night at the Museum: The Secret of the Tomb (Night at the Museum: Haudan salaisuus) (2014) **½
Aiempien osien parissa viihtyi kohtuu hyvin, tämä on selkeästi heikompi. Aikamoisen väkinäistä menoa, siitäkin huolimatta elokuvasarja saatiin päätökseen ihan kivallakin tavalla. On nimittäin selvää ettei näitä ole enää tulossa. Ben Stillerin esittämä yövartija ja joukko museon yöllisistä henkiin heräävistä hahmoista matkustaa Lontooseen korjatakseen Akhmenrahin taulun, joka on alkanut reistailemaan. Jäi yhdeksi Robin Williamsin viimeisistä elokuvista ja ihan senkin takia voi suositella tämän katsomista.

43. Interstellar (2014) ****½
Christopher Nolan vie meidät uusiin ulottuvuuksiin. Tätä voi hyvinkin kutsua Nolanin 2001 Avaruusseikkailuksi. Lähitulevaisuudessa elinolot maapallolla ovat muuttuneet niin kurjiksi, että sukupuutto on pian edessä. Avaruusaluspilotti Cooper (Matthew McConaughey) suostuu lähtemään tutkimaan mahdollisuutta kulkea mustan aukon kautta toiseen galaksiin, jossa voisi olla uusi elinkelpoinen planeetta. Hirveästi tämän enempää elokuvasta ei kannata tietää ennen sen katsomista. Muissa rooleissa nähdään Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Cane, John Lithgow, Topher Grace, Casey Affleck ja Matt Damon.

44. Wild (Wild – villi vaellus) (2014) ****
Elämän mennessä päin helvettiä Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) päättää vaeltaa yksin Pacific Crest Trail – vaellusreitin Meksikosta Kanadan rajalle, yhteensä 1 770 kilometriä. Muistot menneestä seuraavat samalla kun Cheryl yrittää selvitä uuvuttavasta ja välillä pelottavastakin matkasta ja etsiä itseään. Mainio tositapahtumiin perustuva draamaelokuva. Reese Witherspoone hankki oikeudet Cheryl Strayedin kirjoittamaan kirjaan Villi vaellus, palkkasi ohjaajaksi Dallas Buyers Clubin ohjanneen Jean-Marc Valléen ja esittää itse pääosaa. Tekee aika yllättävänkin roolisuorituksen Cherylinä, joka äitinsä kuoleman jälkeen alkoi käyttää huumeita ja petti miestään panemalla lähes jokaista vastaantulijaa. Reese on nähty alasti aiemmin valkokankaalla vuonna 1998 elokuvassa Twilight, joten siinäkin mielessä yllättävä roolisuoritus. Cheryl kuvattiin aluksi vähän ärsyttäväkin, mutta pikkuhiljaa hänestä oppi pitämään ja lopulta oli kuin olisi ollut hänen mukanaan vaelluksella. Täytyypä kesän tultua tehdä itsekin pieni vaellus läheisellä vaellusreitillä.

45. Justice League: The New Frontier (Oikeuden puolustajat: Uusi rintama) (2008) **
Tämä 50-luvulle sijoittuva Oikeuden puolustajat animaatio on varsin nopeasti unohdettava.

46. Justice League: Crisis on Two Earths (2010) **½
Tämä oli jo huomattavasti parempi, mutta edelleenkin vähän liian lapsellinen Oikeuden puolustajat animaatio. James Woodsin ääninäyttelemä Owlman oli parasta antia.

47. Justice League: Doom (2012) ***
Oikeuden puolustajat joutuvat hyökkäyksen kohteeksi kun Batmanin salaiset tiedostot supersankaritoveriensa heikkouksista varastetaan. Batmanin osuudet olivat tällä kertaa parasta katsottavaa.

48. Justice League: War (2014) ***
Supersankarit liittoutuvat taistelemaan Darkseidiä vastaan. Varsin hyvää supersankarimenoa. Selkeää harjoittelua tulevia näyteltyjä versioita varten.

49. Justice League: Throne of Atlantis (2015) ***
Ihan hyvää supersankarimenoa myös tämä. Tällä kertaa mukaan saatiin myös Aquaman.

50. Monty Python Live (Mostly) (2014) ***½
Monty Python-sketsiryhmän viimeinen show. Ihan kiva, vaikka paras puhti on jo poissa.

51. Ultimate Avengers (2006) **½
Munaton animaatioversio Mark Millarin erinomaisesta The Ultimates (Ylivertaiset) sarjakuvasta. Kokoperheen viihteenä kuitenkin kertakatselun arvoinen.

52. Ultimate Avengers 2 (2006) **½
Hyvin pitkälti samaa tasoa kuin ykkönen.

53. The Theory of Everything (Kaiken teoria) (2014) ****
Hieno elokuva fyysikko Stephen Hawkingista (Eddie Redmayne) ja hänen vaimostaan Janesta (Felicity Jones). Upeat näyttelijäsuoritukset molemmilta.

54. The Judge (2014) ***½
Varakkaita syyllisiä puolustava menestyvä asianajaja Hank Palmer (Robert Downey Jr.) palaa pieneen kotikaupunkiinsa osallistuakseen äitinsä hautajaisiin. Hankin isä Joseph Palmer (Robert Duvall) on arvostettu tuomari, jolle Hank ei ole puhunut sen jälkeen kun häipyi kotoa 20 vuotta sitten. Kun hautajaisten jälkeen hänen isäänsä syytetään miehen murhasta, on Hankin puolustettava häntä oikeudessa, selvitettävä totuus ja samalla avattava vanhat haavat päästäkseen eteenpäin elämässä. Hyviä näyttelijäsuorituksia ja muutoinkin aikamoisen toimiva draama.

55. In Secret (2013) ***
Katsomisen arvoinen pukudraamatrilleri. Eletään 1860-lukua Ranskassa. Kiimainen Therese (Elizabeth Olsen) on joutunut tukahduttamaan himonsa asuessaan koko lapsuutensa ajan sairaan serkkunsa Camillen (Tom Felton) ja dominoivan tätinsä (Jessica Lange) kanssa. Theresen on mentävä naimisiin Camillen kanssa kun selviää että hänen isänsä on kuollut Afrikassa. Pariskunta muuttaa tädin kanssa Pariisiin, jossa Therese aloittaa seksisuhteen Camillen lapsuudenystävä Laurentin (Oscar Isaac) kanssa ja pian kaksikko suunnittelee murhaavansa Camillen. Parit paljaat tissit eivät olisi olleet pahitteeksi, eli liian kiltiksi jäi seksin osalta. Muutoin yllättävänkin synkkää menoa alusta loppuun.

56. Furious 6 (Fast & Furious 6) (Extended-versio) (2013) ***½
Uusintakatselu ennen seitsemännen osan katselua.

57. Very Good Girls (2013) **½
Lilly (Dakota Fanning) ja Gerri (Elizabeth Olsen) ovat parhaat ystävät, jotka viettävät viimeistä kesää ennen collegeen lähtöä. Kun he ihastuvat samaan poikaan heidän ystävyytensä joutuu koetukselle. Tästä olisi saanut paremmalla juonikuviolla oikein toimivankin teinikuvauksen, mutta tälläisenäänkin ihan kertakatsomisen arvoinen tekele.

58. The Man Who Shot Liberty Valance (Mies joka ampui Liberty Valancen) (1962) ***

Liberty Valance (Lee Marvin) nimisen lainsuojattoman ampumisesta tunnetuksi tullut senaattori Ransom Stoddard (James Stewart) palaa vaimonsa Hallien (Vera Miles) kanssa pikkukaupunkiin nimeltä Shinbone osallistuakseen Tom Doniphon (John Wayne) hautajaisiin. Paikallislehden toimittajat haluavat tietää kuka tämä heille täysin tuntematon Tom Doniphon on, joten Ransomin on kerrottava heille mitä todella tapahtui vuosia sitten hänen saavuttuaan Shinboneen ensimmäistä kertaa. Pidän huomattavasti enemmän John Fordin ratsuväki- ja perinteisimmistä lännenelokuvista kuin tästä. Vähän sama juttu kuin Etsijöiden kanssa, en siitäkään hirveästi innostunut vaikka ymmärrän kyllä miksi se ja tämä on monien mielestä Fordin parhaimpia elokuvia.

1 kommentti: