maanantai 6. helmikuuta 2012

Footloose (2011)


Footloose (2011)
Ohjaus: Craig Brewer
Käsikirjoitus: Dean Pitchford, Craig Brewer
Näyttelijät: Kenny Wormald, Julianne Hough, Dennis Quaid, Andie MacDowell, Miles Teller, Ray McKinnon, Patrick John Flueger, Kim Dickens, Ziah Colan, Ser'Darius Blain, L. Warren Young, Brett Rice
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 46
Pisteet: ***
Viisi nuorta kuolee ajettuaan kolarin rekan kanssa pienessä Bomontin kylässä jossakin päin Georgiaa. Syynä pidetään tanssimista ja juopottelua. Kuskina toimineen Bobby Mooren isä, pastori Shaw Moore (Dennis Quaid) suree poikansa menetystä ja päättää estää vastaavaa sattumasta tulevaisuudessa ja saa kylävaltuuston kieltämään julkisen tanssimisen sekä musiikin soitattamisen kovaäänisesti ja määräämään alle 18-vuotiaille ulkonaliikkumiskiellon kello 22 jälkeen. Kolme vuotta myöhemmin Ren McCormack (Kenny Wormald) muuttaa enonsa Wesin (Ray McKinnon) ja tämän vaimon Lulun (Kim Dickens) luokse asumaan äitinsä kuoltua leukemiaan. Bostonissa varttunut Ren rakastaa tanssimista ja musiikin kuuntelua kovalla ja hämmästyy kun kuulee niiden olevan laitonta puuhaa tässä tuppukylässä.
Paikalliset nuoret ovat jo tottuneet tilanteeseen, mutteivat ole kuitenkaan lopettaneet tanssimista, he tekevät sen salassa vanhemmiltaan ja poliiseilta. Ren liittyy mukaan tanssiin ja tutustuu samalla paremmin pastorin kuumaan tyttäreen, Arieliin (Julianne Hough), joka seurustelee isältään salaa paikallisen kilpa-ajaja Chuckin (Patrick John Flueger) kanssa. Tämä haastaakin Renin koulubusseilla käytävään romuralliin, jonka Ren yllättäen voittaa ja nolaa jo valmiiksi vihaisen Chuckin. Renin todellinen ongelma on kuitenkin pastorin ja kylävaltuuston määräämä tanssikielto, jota vastaan hän alkaa kapinoida ja lopulta yrittää saada lain kumotuksi ja pastorin tajuamaan kiellon merkityksen.
Sopivan hölmö leffa, jossa sai kivasti aivot tyhjiksi katselun ajaksi. Ohjaaja Craig Brewer on aiemmin ohjannut elokuvat Hustle & Flow ja Black Snake Moan. Craig myös käsikirjoitti elokuvan yhdessä alkuperäisen, vuonna 1984 valmistuneen Footloosen käsikirjoittajan Dean Pitchfordin kanssa. Tämä on siis uusintaversio. Pääroolia näyttelevä Kenny Wormald muistuttaa hiukan Johnny Deppiä tämän ollessa nuorempi, ainakin ulkonäössä on vähän samaa. Eikä Kenny ole kovin hassumpi näyttelijäkään, ainakin jos häntä vertaa vaikkapa Twlightin näyttelijöihin. Amerikan Tanssii tähtien kanssa-tv-ohjelmasta tuttu Julianne Hough on sopivan kuuma pastorin kapinoivana tyttärenä. Tosin tämä oli ihan PG-13 ikärajan elokuva, joten mitään hirveän paljastavaa tässä ei harmittavasti nähdä, Juliannea kyllä katselisi mielellään vähemmissäkin vaatteissa. Dennis Quaid oli varsin hyvä pastorin roolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti