tiistai 14. elokuuta 2012

My Little Pony: Ystävyyden taikaa

Syyskuusta lähtien maailmanlaajuiseen jättisuosioon noussutta My Little Pony: Ystävyyden taikaa animaatiosarjaa voi seurata myös Suomen televisiosta kun Nelonen alkaa näyttää sitä lauantai- ja sunnuntaiaamuisin. Alunperin pienille tytöille suunnattu sarja nousi yllättäen suosituksi myös 12-35-vuotiaiden miesten keskuudessa.


My Little Pony: Ystävyyden taikaa (alkuperäiseltä nimeltään My Little Pony: Friendship is Magic) animaatiosarjaa ei pidä kuitenkaan sekoittaa aiempiin My Little Pony-animaatioihin. Kaikkihan varmasti muistavat muoviset Hasbron tekemät My Little Pony-leluponit, joita on tehty 80-luvun alusta lähtien. Niiden pohjalta alettiin tekemään myös animaatiosarjaa My Little Pony vuonna 1984 ja myöhemmin myös animaatiosarja My Little Pony Tales vuonna 1992. Vuosien saatossa poneja on uudistettu useaan otteeseen ja puhutaankin eri sukupolvien poneista, nykyisin on menossa neljäs sukupolvi. Transformers- ja G.I. Joe-lelujakin valmistava Hasbro halusi 2000-luvun lopulla pistää ponilelut jälleen kokonaan uusiksi. He antoivat tehtävän Tehotytöt ja Foster's Home for Imaginary Friends-animaatiosarjoja tehneelle Lauren Faustille, joka halusi kehitellä hahmot ja juonikuviot oikeasti tytöille sopivaksi ja mielekkäiksi katsottaviksi.


My Little Pony: Ystävyyden taikaa animaatiosarjaa alettiin esittämään Yhdysvalloissa lokakuussa 2010 ja se saavutti varsin hyvät katsojalukemat jo ensimmäisellä kaudellaan. Toinen kausi starttasi syyskuussa 2011 jolloin katsojalukemat yllättäen tuplaantuivat. Syynä yllättävään jättisuosioon oli 4chan-kuvafoorumilla ensimmäisen kauden aikana käynnistynyt sarjan fanittaminen. Sarjan ympärille kasvoi nopeasti kulttisuosio ja jos on vieraillut ulkomaisilla tai kotimaisilla kuvafoorumeilla ei ole voinut välttyä My Little Pony-viestiketjuilta ja meemeiltä. Nämä fanit eivät siis suinkaan olleet pikkutyttöjä, joille sarja oltiin suunnattu, vaan lähinnä noin 18-35-vuotiaita miehiä, jotka tykästyivät sarjan hahmoihin ja sen välittämään ystävyyden ja suvaitsevaisuuden sanomaan siinä missä pienet tytötkin. Yhdysvalloissa on alkamassa jo kolmas tuotantokausi tämän vuoden lopulla ja mitä luultavammin katsojalukemat tulevat jälleen kasvamaan.
Sarjan fanitus on alkanut näkymään myös täällä Suomessa. Fanit kokoontuvat yhteisiin tapaamisiin ja keskustelevat sarjan jaksoista ja hahmoista hyvinkin syvällisesti internetissä. My Little Pony: Ystävyyden taikaa animaatiosarjan aikuista miesfania kutsutaan tarkemmin ottaen nimellä brony, joka tulee ainakin joidenkin mukaan sanoista bro ja pony. Katsoin ensimmäisen tuotantokauden kaksi ensimmäistä jaksoa ja täytyy kyllä todeta kyse olevan ihan mukavasta animaatiosarjasta. Oikein sopivaa katsottavaa etenkin lapsille. Bronya minusta ei valitettavasti tullut kaksi jaksoa katsottuani, mutta ymmärrän kyllä miksi sarjaa katsovat myös aikuiset miehet. Ponien maailmaan on helppo uppoutua ja unohtaa kaikki huolet omasta elämästä. Hahmot ovat suloisia ja heidän ystävyytensä tuntuu aidolta. Fanitaapamisissa käymällä voi luoda myös itse ystävyyssuhteita muiden bronyjen kanssa. Ystävyydessä on siis todellakin taikaa.
My Little Pony: Ystävyyden taikaa animaatiosarja alkaa nelosella 1. syyskuuta 2012 suomeksi dubattuna. Alkuperäiskieliset versiot voi katsoa Youtubesta.
Linkit:

3 kommenttia:

 1. Ei kai toi oo Seth Green?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Seth on.

   Tuo ensimmäisen jakson youtube-video ei näköjään enää toimi, mutta jakso löytyy kyllä helposti youtubesta useammankin lataamana.

   Poista