keskiviikko 15. elokuuta 2012

One in the Chamber


One in the Chamber (2012)
Ohjaus: William Kaufman
Käsikirjoitus: Benjamin Shahrabani, Derek Kolstad
Näyttelijät: Cuba Gooding Jr., Dolph Lundgren, Claudia Bassols, Billy Murray, Leo Gregory, Louis Mandylor, Andrew Bicknell, Alin Panc
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 206
Pisteet: ***
Ray Carver (Cuba Gooding Jr.) tappaa ihmisiä työkseen. Hän on päätynyt Prahaan, jossa on saanut pestin venäläiseltä Suverovin mafiaperheeltä. Kohteena on kilpailevan venäläisen Tavanian mafiaperheen johtaja Vlad Tavanian (Alin Panc), jonka Ray hoiteleekin päiviltä onnistuneesti. Eloon jää kuitenkin Vladin veriveli ja perheen kakkospomo Demyan Ivanov (Louis Mandylor), joka vannoo kostoa. Sattumoisin Demyan palkkaa Rayn hoitelemaan päiviltä Suverovin pomot, eli veljekset Mikhailin (Andrew Bicknell) ja Bobbyn (Leo Gregory), jotka puolestaan palkkaavat The Wolf-nimellä tunnetun palkkatappaja Aleksey Andreevin (Dolph Lundgren) hoitelemaan hengiltä sekä Demyanin että myös Rayn.
William Kaufman osoittaa jälleen että halvalla tehdystä b-toimintaleffasta voi tehdä viihdyttävän, jos vain viitsii. Kaufmanin edellinen elokuva The Hit List oli vähemmän onnistunut tekele, tässä palataan jo vähän samalle tasolle kuin Sinners and Saintsissa, joka on kuitenkin edelleenkin selkeästi Kaufmanin paras elokuva. Toimintakohtauksiltaan tämä olisi saanut olla kyllä huomattavasti parempikin, mutta viihdearvoiltaan tämä oli mukavaa katsottavaa. Etenkin Dolph Lundgren tuntui olevan hyvässä vedossa Havaiji-paitoihin pukeutuvan Alekseyn roolissa. Cuba ei ollut yhtä hyvä kuin The Hit Listissä, mutta ihan mainiosti hänkin suoriutui tässä roolistaan.
Vielä on näkemättä Kaufmanin ensimmäinen elokuva The Prodigy, mutta kolmen elokuvan perusteella hän on selkeästi tällä hetkellä se b-leffaohjaaja jonka touhuja kannattaa seurata. Seuraavaksi häneltä on tulossa Kambodzaan sijoittuva toimintaleffa The Mayaguez Incident, Terrence Howardin ja Cole Hauserin tähdittämä toimintadraama Burning Sun sekä Sinners and Saints 2, jossa näyttelee jälleen Johnny Strong. Viimeksimainitun kuvaukset pitäisi alkaa syksyllä 2012, mutta ainakaan imdb:stä ei elokuvan tietoja vielä löydy, joten ihan varmuutta kuvausajankohdasta ei ole. Sitä tässä kuitenkin ainakin itse eniten odottelen. The Prodigyn aion katsella lähiaikoina.
Lue myös arvostelut:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti