maanantai 13. elokuuta 2012

Hulluna Saraan


Hulluna Saraan (Love and Other Troubles) (2012)
Ohjaus: Samuli Valkama
Käsikirjoitus: Katri Manninen, Samuli Valkama
Näyttelijät: Jussi Nikkilä, Emilie de Ravin, Ville Virtanen, Tommi Korpela, Tiina Lymi, Jessica Grabowsky, Jani Volanen, Jussi Lampi, Jari Pehkonen, Janne Reinikainen
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 204
Pisteet: **½
Ville Hietalahti (Jussi Nikkilä) joutui osallistumaan tenavatähti-kilpailuun ollessaan 9-vuotias markkinoidakseen kuuluisan rokkari-isänsä Taisto Hietalahden (Ville Virtanen) uusinta levyä, eikä ole oikein päässyt koskaan nöyryyttävän kokemuksen ylitse. Nyt Ville on kasvanut jo aikuiseksi ja työskentelee kitaransoiton opettajana monitoimikeskuksessa. Eräänä päivänä hän kohtaa amerikkalaisen Saran (Emilie de Ravin), joka on saapunut Suomeen opettamaan rivitanssia ja unohtamaan pieleen menneen rakkaussuhteen. Samana päivänä Taisto ilmaantuu takaisin Villen elämään ilmoittamatta ja sattumoisin myös Taisto kohtaa Saran. Molemmat rakastuvatkin palavasti tähän hurmaavaan kaunottareen ja yrittävät tehdä vaikutuksen häneen, Ville tosin salaa isältään. Lopulta Villen on päästävä tuskaisen tenavatähti-kokemuksensa yli ja uskallettava kertoa tunteistaan sekä isälleen että myös Saralle.
Samuli Valkaman esikoisohjaus Hulluna Saraan vaikutti aluksi piristävän mainiolta komedialta, mutta karahti melko nopeasti myötähäpeän karille. Jussi Nikkilän esittämä Ville on nimittäin tyyppi, joka mokailee jatkuvasti mitä erikoisin tavoin. Tästä yritetään vääntää liikaakin vitsiä. Harmi, sillä Hulluna Saraan olisi voinut olla oikein toimivakin elokuva jos siitä oltaisiin karsittu isoimmat hölmöilyt pois. Valkaman kyvyt ohjaajana tulevat kuitenkin ihan kivasti ilmi ja hänen tulevia elokuvia voikin odotella ihan mielenkiinnolla. Tekninen osaaminen oli melkoisen hyvää, tai oikeastaan perkeleen paljon parempaa kuin mitä normaalisti kotimaisissa elokuvissa näkee ja kuulee.
Näyttelijäsuorituksetkin olivat osittain toimivia. Jussi Nikkilä oli hävettävän hölmöistä kohtauksista huolimatta hyvä roolissaan. Tv-sarjasta Lost ja The Hills Have Eyesin uusintaversiosta parhaiten muistettava australialaisnäyttelijä Emilie de Ravin on saatu houkuteltua Saran rooliin ja kyllähän neitonen roolistaan hyvin suoriutuu. Jussin ja Emilien yhteisissä kohtauksissa tuntui olevan hyvää kemiaa. Ville Virtasen roolisuoritus Taistona on vähän vaikeampi tapaus. Mies osaa kyllä näytellä, mutta roolihenkilö ei tunnu oikein uskottavalta. Välillä Ville sai elämänohjeita kuolleelta Ronald Reaganilta, jonka äänenä kuultiin Tommi Korpelaa. Nuo kohtaukset olisi voitu poistaa elokuvasta kyllä kokonaan, eivät nimittäin toimineet oikein yhtään. Jussi Lampi ja Jani Volanen tuntuivat olevan vähän väärässä elokuvassa, eikä Tiina Lymikään roolissaan hirveän hyvä kyllä ollut.
Onnistuessaan tämä olisi voinut olla melko helpostikin yksi parhaimmista kotimaisista elokuvista pitkään aikaan, mutta eipä harmittavasti ollut. Ihan katsomisen arvoinen komedia kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti