maanantai 20. elokuuta 2012

Musta kotka


Black Eagle (Musta kotka) (1988)
Ohjaus: Eric Karson
Käsikirjoitus: Michael Gonzales, A.E. Peters
Näyttelijät: Shô Kosugi, Jean-Claude Van Damme, Doran Clark, Bruce French, Vladimir Skomarovsky, William Bassett, Kane Kosugi, Shane Kosugi, Dorota Puzio
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 211
Pisteet: *
Tylsä agenttiseikkailu.
Yhdysvaltojen hävittäjä putoaa Maltan edustalle, jossa vilisee neuvostolaisaluksia jotka haluavat hävittäjässä olevan modernin lasertähtäysjärjestelmän itselleen. CIA lähettää parhaimman agenttinsa, Ken Tamin (Shô Kosugi) paikalle palauttamaan tähtäysjärjestelmän oikealle omistajalle. Tamilla pitäisi olla kuitenkin juuri loma menossa lastensa (Kane Kosugi ja Shane Kosugi) kanssa, joten heidät lähetetään myös paikalle Tamin seuraksi. Neuvostovakoojat saavat kuitenkin Tamin agenttitaustan selville ja hänen lapsensakin joutuvat vaaraan. Pahin vastustaja on lihaksikas KGB-agentti Andrei (Jean-Claude Van Damme).
Shô Kosugi nousi kulttisuosioon 80-luvun alussa Enter the Ninja ja Revenge of the Ninja elokuvien myötä. Tässä Black Eaglessä Kosugista yritettiin leipoa James Bond-tyylistä agenttisankaria, mutta huonoin tuloksin. Meno on erittäin puuduttavaa. Jean-Claude Van Damme nousi samana vuonna suosioon Bloodsportista, mutta oli tässä erittäin vaisu venäläispahiksena. Naissivuosaa näyttelevä Doran Clark on paremmin tuttu useista tv-sarjoista, kuten Ihmemies MacGyver, Murhasta tuli totta ja Matlock. Ohjaaja Eric Karson on ohjannut myös elokuvat Hell Camp, Angel Town ja Octagon – hiljaiset tappajat. En kyllä suosittele tämän pökäleen katsomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti