perjantai 2. joulukuuta 2011

Vares - Sukkanauhakäärme


Vares – Sukkanauhakäärme (2011)
Ohjaus: Lauri Törhönen
Käsikirjoitus: Mika Karttunen
Näyttelijät: Antti Reini, Matti Onnismaa, Eppu Salminen, Jasper Pääkkönen, Maria Järvenhelmi, Ilkka Heiskanen, Katja Kiuru, Carl-Christian Rundman, Rebecca Viitala, Petri Manninen, Ari Wirta, Ilkka Villi, Panu Vauhkonen, Markku Toikka, Juho Markkanen, Vesa Wallgren, Sökö Kaukoranta, Laura Elo
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 382
Pisteet: **½
Kakolan vankilassa kuritushuonevanki Torsten Rapp (Petri Manninen) valmistelee tarkasti suunniteltua pakoaan. Samaan aikaan varatuomari Pauli Kontio (Carl-Christian Rundman) palkkaa yksityisetsivä Jussi Vareksen (Antti Reini) paljastamaan vaimonsa rakastajan, ravintolapianisti Jesus Maria Lobon (Ilkka Villi) rikollistaustan, jotta tämä karkoitettaisiin maasta ja Kontio saisi vaimonsa takaisin. Vares huomaakin nopeasti Lobon olevan naistenhurmaaja ja tekevän jotain hämäräbisneksiä kuntosaliyritystä peitetoimintana pyörittävän Voitto Fjäderin (Ari Wirta) ja Ingan (Katja Kiuru) kanssa. Lobon perässä on myös toinen yksityisetsivä Wasenius (Markku Toikka). Ja pian alkaa löytyä ruumiita. Lopulta Vareksen omakin henki on vaarassa kun hän pääsee lähemmäksi totuutta.
Samaa tasoa Vares – Huhtikuun tytöt elokuvan kanssa. Alun vankilakohtaukset olivat ihan kiinnostavia yksityiskohtaisia kuvailuja vankilapaosta, mutta se varsinainen pääjuoni jäi aika sekavaksi toilailuksi. Ei toki niin sekavaksi kuin Vares – Huhtikuun tytöissä, mutta melkoisen kauaksi jäätiin ainakin Vares – Pahan suudelman kerrontatasosta. Huumori oli melkoisen pökkelöä, kuten myös hahmotkin. Kontion uskotonta vaimoa esittänyt Rebecca Viitala kiteytti parhaiten tämän pökkelyyden kohtauksessa, jossa kertoo rakastavansa Loboa, ja ei niin minkäänlaista uskottavuutta ollut sanojen takana. Ihan kiva peppu kyseisellä näyttelijällä, mutta vähän tunnetta kannattaisi pistää mukaan kuitenkin kun tälläisissä elokuvissa näyttelee. Sama päti aikapitkälti muihinkin näyttelijöihin. Maria Järvenhelmi ei ollut hirveästi sen parempi Vareksen naapurin ja taksikuskin roolissa. Katja Kiuru, joka muistetaan parhaiten Ruusun aika tv-sarjasta, nähdään tässä Ingan roolissa. Miehistä Antti Reini vetää Vareksen roolin ihan ok-tasolla, Ari Wirta on ainakin ulkonäöllisesti ihan sopivan konnamainen, Carl-Christian Rundman on sopivan lipevä varatuomari, Ilkka Villi näytti aidolta ulkomaalaiselta, Juho Markkanen itki vakuuttavasti goottina ja Petri Manninen oli varsin hyvä kuritushuonevanki Rappina.
Tämä olikin sitten jo kolmas Vares-elokuva niistä kuudesta, jotka kuvattiin kuudessa kuukaudessa vuoden 2010 aikana. Vuonna 2012 on tulossa ensi-iltaan vielä kolme osaa, joista kaksi on myöskin Lauri Törhösen ohjaamia, kuten tämäkin, ja yksi Anders Engströmin, joka ohjasi tähän mennessä parhaan osan, eli Vares – Pahan suudelman.
Vares heittelee kyllä melkoisen paskoja vitsejä kesken kohtausten, joille voi juuri siksi jopa hieman hörähtää. Mutta kyllähän suomalaisten rikosleffojen taso on aivan toista kuin esim. Ruotsissa tai Norjassa tehtyjen. Hävetä joudutaan Törhösen takia kun mies ei uskalla tehdä näistä kunnon leffoja vaan tekee juuri sellaista tyypillistä suomalaista leffaa, jossa ei ole munaa eikä potkua. Naisiakaan ei uskalleta pistää kunnolla alasti, tai jos uskalletaan niin silloin kyseessä on joku siideri-ihrainen muija tai muuten vaan suoraan sanottuna rumilus. Kohtuu hyviä milfejä näissä on sentään riittänyt ja jälleen löytyi yksi, hammaslääkäriä näytellyt Laura Elo.

2 kommenttia:

  1. Nämä Varekset ovat tosiaan tasaisen keskinkertaisia. Tosin jokaisessa on toistaiseksi ollut namukas mature :)

    VastaaPoista
  2. Joo, maturehan se on nimenomaan oikeampi sana kuvaamaan näissä olevia iäkkäämpiä muijia, tulee niin harvoin noita sanoja käytettyä että menevät sekaisin :D

    VastaaPoista