lauantai 31. joulukuuta 2011

Elokuvavuosi 2012


Maailmanlopun lisäksi vuonna 2012 on tulossa liuta varsin mielenkiintoisia elokuvia. Tässä poimintoja niistä jotka aion ainakin katsoa ja joiden suhteen on hieman odotuksiakin, enemmän tai vähemmän. Osa on valmistunut jo vuonna 2011, mutta on tulossa vasta 2012 laajempaan levitykseen, eli niitä on esitetty aiemmin lähinnä elokuvafestivaaleilla. Elokuvat ovat ilmestymisjärjestyksessä, tai ainakin sinne päin.

The Divide (2011)
Xavier Gensin (Frontière(s) ja Hitman) ohjaamassa kauhuscifitrillerissä New York tuhotaan ydinpommeilla ja muutama ihminen suojautuu väestönsuojaan, jossa alkavat kääntyä toisiaan vastaan.

Haywire (2011)
Steven Soderberghin (Ocean's Eleven ja Traffic) ohjaamassa toimintatrillerissä CIA:n kouluttama freelance-agentti joutuu pakenemaan virkavaltaa.

The Grey (2012)
Joe Carnahanin (Narc ja The A-Team) ohjaamassa draamatrillerissä Liam Neeson (Darkman ja Taken) taistelee susia vastaan Alaskan erämaassa lentokoneen pudottua sinne. Trailerin perusteella vuoden 2012 kovin elokuva!

Rampart (2011)
Woody Harrelson (Natural Born Killers ja Zombieland) esittää korruptoitunutta poliisia.

Chronicle (2012)
Kolme koulupoikaa saa supervoimat ja koettelevat rajojaan käyttämällä voimia pahoihin tarkoituksiin.

Safe House (2012)
Daniel Espinosan (Snabba Cash) ohjaamassa rikoselokuvassa Ryan Reynoldsin (Buried ja Green Lantern) esittämä CIA-agentti joutuu pakenemaan Denzel Washingtonin (Training Day ja Man on Fire) esittämän rikollisen kanssa.

Act of Valor (2012)
Mielenkiintoiselta vaikuttava toimintaseikkailu, jossa näytetään oikeita Navy SEAL -joukkojen taktiikoita.

Hansel and Gretel: Witch Hunters (2012)
Tommy Wirkolan (Død snø) ohjaamassa kauhukomediassa Jeremy Rennerin (The Hurt Locker ja The Avengers) ja Gemma Artertonin (The Disappearance of Alice Creed ja Tamara Drewe) esittämät Hannu ja Kerttu metsästävät ja tappavat noitia.

John Carter (2012)
Adrew Stantonin (Finding Nemo ja Wall-E) ohjaamassa fantasiaseikkailussa Yhysvaltain sisällissodassa taisteleva upseeri huomaa joutuneensa Mars-planeetalle, jossa kokee elämänsä seikkailun.

The Raven (2012)
James McTeiguen (V for Vendetta) ohjaamassa trillerissä John Cusackin (Grosse Pointe Blank ja 2012) esittämä kirjailija Edgar Allan Poe jahtaa sarjamurhaajaa.

The Hunger Games (Nälkäpeli) (2012)
Suosittuun nuortenkirjaan pohjautuva scifitoimintadraama muistuttaa trailerin perusteella kovasti japanilaista Battle Royale elokuvaa, joka taas pohjautuu vuonna 1999 valmistuneeseen japanilaiskirjaan. Olipa kyseessä kopio tai ei, niin kyllähän tämä paremmalta vaikuttaa kuin Twilight-elokuvat.

Serbuan maut (The Raid) (2011)
Gareth Evansin (Merantau) ohjaama toimintaelokuva vaikuttaa trailerin perusteella yhdeltä viime vuosien kovimmista toimintaelokuvista.

Goon (2011)
Seann William Scottin (American Pie ja Road Trip) esittämä jääkiekkoilija vetää kaikkia turpaan.

The Cabin in the Woods (2012)
Joss Whedonin (Buffy, the Vampire Slayer ja The Avengers) käsikirjoittama kauhutrilleri pistää The Evil Deadin juonen uusiksi.

Bullet to the Head (2012)
Walter Hillin (The Warriors ja Southern Comfort) ohjaamassa toimintatrillerissä Sylvester Stallonen (Rocky, First Blood, Rambo: First Blood Part II, Rambo, Demolition Man ja The Expendables) esittämä palkkatappaja ja poliisi yhdistävät voimansa voittaakseen yhteisen vihollisen.

The Avengers (2012)
Joss Whedonin (Buffy, the Vampire Slayer ja Dollhouse) ohjaamassa scifitoimintaseikkailussa nähdään Marvel-sankarit Kapteeni Amerikka, Rautamies, Thor, Hulk, Musta Leski, Haukansilmä ja Nick Fury, joita esittävät Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner ja Samuel L. Jackson.

Dark Shadows (2012)
Tim Burtonin (Batman ja Beetlejuice) ohjaamat elokuvat kiinnostavat aina. Pääosissa Johnny Depp, Eva Green ja Michelle Pfeiffer.

Snow White and the Huntsman (2012)
Jos ei muuta niin tässä voi olla sentään ihan kivat tehosteet. Pääosissa Kristen Stewart (Twilight), Chris Hemsworth (Thor ja The Avengers) ja Charlize Theron (Monster ja Hancock).

Prometheus (2012)
Ridley Scottin (Alien ja Blade Runner) ohjaama esiosa Alienille. Pakkokatsottavaa.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)
Kuulostaa sen verran älyttömältä että pitäähän tämä katsella.

G.I. Joe: Retaliation (2012)
Suomessa 80- ja 90-luvuilla Action Force nimellä ilmestynyt sarjakuva on loistoluettavaa, mutta valitettavasti 80-luvun animaatiosarja ja aiemmin valmistunut elokuvaversio ovat olleet melkoisen kaukana sarjakuvan loistokkuudesta. Tämä jatko-osa vaikuttaa kuitenkin ainakin trailerin perusteella jo vähän paremmalta. Kunnon ninjatoimintaa siis kehiin! Dwayne Johnson vaikuttaa hyvältä Roadblockin roolissa.

The Amazing Spider-Man (2012)
Hämähäkkimies saa uuden startin, roolissa tällä kertaa Andrew Garfield (The Social Network ja Never Let Me Go) ja Gwen Stacynä Emma Stone (Easy A ja The Help).

The Dark Knight Rises (Yön ritarin paluu) (2012)
The Dark Knight oli sen verran loistava, että kyllähän tämä Christopher Nolanin (Memento ja The Prestige) ohjaaman Batman-trilogian kolmaskin osa on katsottava.

The Bourne Legacy (2012)
Kyllähän tämäkin on katsottava, vaikkei tämä suoraa jatkoa aiemmille Bourne-elokuville olekaan. Pääosissa Jeremy Renner, Rachel Weisz ja Edward Norton.

Total Recall (2012)
Uusintaversio Paul Verhoevenin (RoboCop ja Starship Troopers) ohjaamasta ja Arnold Schwarzeneggerin (Conan the Barbarian, The Terminator, Terminator 2: Judgement Day ja Commando) tähdittämästä toimintaklassikosta. Mikäli ikäraja on tarpeeksi korkea, eikä mikään PG-13, niin tämä voi olla kohtuu toimivaa scifitoimintaa. Pääosissa Colin Farrell, Kate Beckinsale ja Jessica Biel.

The Expendables 2 (2012)
Simon Westin (Con Air ja The Mechanic) ohjaamassa jatko-osassa Sylvester Stallonen (Rocky ja Rambo) johtama palkkasotilasryhmä kostaa yhden jäsenensä murhan. Muissa rooleissa Jason Statham, Liam Hemsworth, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Jet Li, Scott Adkins, Terry Crews ja Randy Couture. Todellinen äijäleffa siis luvassa!

Argo (2012)
Ben Affleck todisti kykynsä ohjaajana elokuvillaan Gone Baby Gone ja The Town, joten tämä miehen kolmas ohjaustyökin on ehdottomasti nähtävä.

Resident Evil: Retribution (2012)
Täytyyhän tämä sarjan viides osakin katsella kun aiemmat osat ovat onnistuneet viihdyttämään ainakin jossain määrin.

Dredd (2012)
Ihan kiinnostava nähdä mitä ovat tästä saaneet aikaiseksi. Judge Dreddin roolissa Karl Urban ja naisroolissa Lena Headey.

Savages (2012)
Oliver Stonen (Wall Street ja Platoon) ohjaamassa rikostrillerissä kannabista kasvattavat nuorukaiset yrittävät pelastaa yhteisen tyttöystävänsä meksikolaisen huumekartellin kynsistä. Rooleissa Aaron Johnson, Taylor Kitsch, Blake Lively, Emile Hirsch, John Travolta, Salma Hayek, Uma Thurman ja Benicio Del Toro.

Frankenweenie (2012)
Tim Burtonin ohjaama animaatio.

Taken 2 (2012)
Jatko-osassa Liam Neesonin (Taken ja The Grey) esittämä Bryan Mills joutuu vaimonsa kanssa vangeiksi ja Maggien Gracen (Taken) esittämä tytär lähtee pelastamaan heitä. Saa nähdä miten uusi asetelma toimii, ensimmäinen osahan oli loistava.

Gangster Squad (2012)
Ryan Gosling teki melkoisen selvää jälkeä vuonna 2011 elokuvissa Drive ja The Ides of March, joten kiinnostaa nähdä hänen kaikki elokuvansa. Muissa rooleissa Emma Stone, Josh Brolin, Sean Penn, Nick Nolte ja Robert Patrick. Gosling esittää elokuvassa mafiaa vastaan taistelevaa poliisia 40- ja 50-lukujen Los Angelesissa.

Red Dawn (2012)
Kiinnostaa nähdä minkälainen tämä Red Dawnin uusintaversio on. Alkuperäinen on hieno klassikko. Wolverines!

Skyfall (2012)
Hirveästi tämä uusi Bond-elokuva ei herätä kiinnostusta, mutta kyllähän tämä katseltava on. Ohjaajana tällä kertaa Sam Mendes (American Beauty ja Road to Perdition).

Gravity (2012)
George Clooneyn esittämä astronautti yrittää palata takaisin maahan tyttärensä luokse. Ohjaajana Alfonso Cuarón (Children of Men ja Harry Potter and the Prisoner of Azkaban).

47 Ronin (2012)
Keanu Reeves (The Matrix) samuraileffassa kuulostaa tarpeeksi mielenkiintoiselta.

Chinese Zodiac (2012)
57-vuotias Jackie Chan (Police Story, Armour of God ja Drunken Master 2) pistää vielä kerran jalalla koreaksi Armour of Godin kolmannessa osassa, jossa metsästää kahtatoista Kiinan kansallisaarretta ympäri maailmaa. Fyysiset toimintaroolit alkavat olla siis mieheltä lopussa, mutta tässä Jackie vielä kerran antaa kaikkensa tehdessään omat stunttinsa ja näyttäessään taistelutaitonsa. Jackie ohjaa elokuvan Stanley Tongin (Police Story III: Super Cop ja Rumble in the Bronx) kanssa. Ehdottomasti siis yksi vuoden odotetuimmista elokuvista, tosin ensi-ilta saattaa olla vasta aivan vuoden lopussa, joten tullee katsottavaksi vasta vuonna 2013.

Siinäpä siis katsottavaa taas yhdeksi vuodeksi. Hyvää uutta vuotta 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti