maanantai 19. joulukuuta 2011

Siepattu


Abduction (Siepattu) (2011)
Ohjaus: John Singleton
Käsikirjoitus: Shawn Christensen
Näyttelijät: Taylor Lautner, Lily Collins, Sigourney Weaver, Maria Bello, Jason Isaacs, Michael Nyqvist, Alfred Molina
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 404
Pisteet: *
Paska toimintatrilleri.
Teini-ikäinen Nathan (Taylor Lautner) löytää naapurissa asuvan luokkakaverinsa Karenin (Lily Collins) kanssa kadonneita lapsia listaavalta nettisivulta Nathania muistuttavan pojan kuvan. Nathan ottaa yhteyttä henkilöön, joka on jättänyt ilmoituksen sivustolle ja kysyy lopulta myös vanhemmiltaan, Maralta (Maria Bello) ja Keviniltä (Jason Isaacs) mistä on kyse. Mutta ennen kuin he ehtivät kertoa totuutta, ilmestyy oven taakse kaksi poliisiksi esittäytyvää miestä, jotka ovat oikeasti rikollisia, jotka työskentelevät Nikola Kozlowille (Michael Nyqvist). Nathan pääsee pakoon Karenin kanssa, mutta pian hänen perässään ovat Kozlowin lisäksi myös CIA-agentit, joita johtaa Frank Burton (Alfred Molina). Nathan ei tiedä keneen voisi luottaa, mutta aikoo selvittää keitä hänen oikeat vanhempansa ovat.
Twilight elokuvissa karvatonta ihmissutta esittävä Taylor Lautner on jostain kumman syystä noussut elokuvatähdeksi, vaikkei miehestä löydy karismaa karvan vertaa, saatikka näyttelijänlahjoja. Lionsgate elokuvastudio osti miljoonalla dollarilla oikeudet Shawn Christensenin tekemään käsikirjoitukseen ja ohjaajaksi palkattiin uransa varsin mallikkaasti Boyz n the Hood elokuvalla aloittanut John Singleton. Lautner haluttiin siis pääosaan Twilight elokuvien suosion takia. Lopputuloksena on syntynyt elokuva Abduction, joka alkaa kohtuullisen mielenkiintoisesti, mutta muuttuu hyvin pian todella typeräksi haahuiluksi vailla minkäänlaista tunnelmaa ja toiminnan tuntua. Maria Bello ja Jason Isaacs olivat rooleissaan ihan hyviä ja heidän takiaan alku olikin suht kiinnostava. Mutta kun he poistuivat kuvioista, alkoi elokuva mennä koko ajan typerämpään suuntaan. Juoni oli täynnä kömmähdyksiä, joista studio siis maksoi miljoona dollaria. Miljoona dollaria. Mitä lie ajatelleet? No, ainakaan Yhdysvalloissa elokuva ei menestynyt kovinkaan hyvin, joten miettivät kahdesti ennen kuin tekevät lisää tälläisiä leffoja.
Sivurooliin oltiin houkuteltu Sigourney Weaver, joka esittää Nathanin psykiatria ja tietää hänen taustastaan vähän enemmän kuin on kertonut. Alfred Molina oli surkea CIA-gentti Frank Burtonin roolissa. Ruotsalaisnäyttelijä Michael Nyqvist on viime aikoina esiintynyt muutamissa Hollywood-leffoissa, mutta tekee ainakin tässä melkoisen kehnon roolisuorituksen huonosti englantia puhuvana rikollispomona. Lautnerin naapuria ja rakkauden kohdetta, Karenia esittää Lily Collins, jolle ei ainakaan tämän roolisuorituksen perusteella voi lupailla ruusuista tulevaisuutta.
Tälläistä paskaa saadaan aikaiseksi kun Twilightin kaltaisten elokuvien "tähdille" annetaan päärooleja muista elokuvista. Saisivat pysyä vain siellä teinityttöjen unissa ja tulla tapetuiksi Freddy Kruegerin toimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti