lauantai 10. joulukuuta 2011

Parempaa kuin suklaa


Better Than Chocolate (Parempaa kuin suklaa) (1999)
Ohjaus: Anne Wheeler
Käsikirjoitus: Peggy Thompson
Näyttelijät: Karyn Dwyer, Wendy Crewson, Christina Cox, Peter Outerbridge, Ann-Marie McDonald, Marya Delver, Kevin Mundy, Tony Nappo
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 392
Pisteet: **½
Aikoinaan varsin suosittu lesboleffa osoittautui varsin vaisuksi.
Maggie (Karyn Dwyer) on 19-vuotias lesbotyttö, joka on juuri muuttanut omilleen, tosin hän asuu vielä kirjakaupan takahuoneessa jossa myös työskentelee. Hänen vastikään eronnut äitinsä Lila (Wendy Crewson) ja pikkuveli Paul (Kevin Mundy) tulevat asumaan hetkeksi hänen luokseen, eikä vastaan ole sanomista. Äiti ja veli eivät tiedä hänen olevan lesbo. Maggie onnistuu löytämään ison huoneiston, joka on tyhjillään neljä viikkoa, jonne voivat muuttaa siksi aikaa asumaan. Samaan aikaan Maggie rakastuu pakettiautossa asuvaan Kimiin (Christina Cox), joka muuttaa myös hänen luokseen auto-ongelmien vuoksi. Kim yrittää saada Maggien kertomaan äidilleen vihdoin totuuden lesboudestaan. Lila taas tutustuu Judyyn (Peter Outerbridge), joka on oikeasti mies, tai parhaillaan menossa lopulliseen sukupuolenvaihdosleikkaukseen. Lopulta totuudet tulevat ilmi.
Melkoisen heikko romanttinen komedia, jossa lesboutta käsitellään vieläpä varsin kliseisesti. Karyn Dwyer on pääroolissa ihan piristävän kaunis ja hänen ja Kimiä esittävän Christina Coxin välilläkin on kivasti kemiaa. Lesboutta kuvataan kuitenkin liian tylsästi ja kiltisti. 90-luvun lopulla tämä saattoi vielä olla jotenkin kohua herättävä elokuva, mutta nykyään huomattavasti rankempaa lesbokuvausta näkee jo ihan tv-sarjoissakin, kuten L-koodissa. Maggien ja Kimin seksikohtauksia oli ihan mukava määrä, mutta paljasta pintaa näytettiin aivan liian vähän. Ja jos elokuvaa katsoo pelkästään romanttisena komediana, jäädään silläkin mittapuulla varsin kauas oikeasti hyvistä romanttisista komedioista. Juonessa yritetään kertoa myös jotain sensuurista, mutta sekin puoli jäi melkoisen tyhjäksi sisällöltään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti