maanantai 17. syyskuuta 2012

The Hard Corps


The Hard Corps (2006)
Ohjaus: Sheldon Lettich
Käsikirjoitus: Sheldon Lettich, George Saunders
Näyttelijät: Jean-Claude Van Damme, Razaaq Adoti, Vivica A. Fox, Peter Bryant, Ron Bottitta, Viv Leacock, Adrian Holmes, Mark Griffin, Ron Selmour, Aaron Au, Dexter Bell, Julian Christopher, Nneka Croal, Sharon Amos, Doron Bell
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 241
Pisteet: ***
Ihan ok toimintaleffa Jean-Claude Van Dammelta.
Philippe Sauvage (Jean-Claude Van Damme) on amerikkalaissotilas, joka kärsii posttraumaattisesta stressihäiriöstä ja on sen takia hoidossa psykiatrisessa sairaalassa. Hänen entinen komentajansa, Clarence Bowden (Julian Christopher) kutsuu hänet henkivartijahommiin entiselle raskaan sarjan nyrkkeilijä Wayne Barclaylle (Razaaq Adoti), joka toimii nykyään liikemiehenä ja todisti tunnettua räppäririkollista Terrell Singleteryä (Viv Leacock) vastaan oikeudessa. Nyt Terrell on päästetty kuitenkin vapaaksi hyvän käytöksen takia ja aikoo kostaa Waynelle. Kun Clarence saa surmansa Terrellin lähettämien miesten hyökätessä kokoaa Philippe Waynelle paremman turvatiimin, jota kutsuu The Hard Corpsiksi. Terrell ei kuitenkaan aio luovuttaa ja vaaraan joutuu myös Waynen sisko Tamara (Vivica A. Fox), jonka kanssa Phillippe lähentyy Waynea suojellessaan.
Kanadassa ja Romaniassa kuvattu The Hard Corps on Van Dammen uudemmista elokuvista selkeästi sieltä paremmasta päästä, vaikkei mikään loistoleffa silti ole. Meno oli ihan viihdyttävää ja näyttelijäsuorituksetkin kauttaaltaan varsin toimivia. Van Damme ja Waynen roolissa nähty Razaaq Adoti ottivat välillä mukavasti yhteen niin sanallisesti kuin fyysisestikin. Van Dammen ja Vivica A. Foxin välisissä kohtauksissa oli myös kohtuullisesti kemiaa. Ohjauksesta vastasi Sheldon Lettich, joka ohjasi jo vuonna 1990 Van Dammen tähdittämän Lionheart – liian kova kuolemaan elokuvan ja käsikirjoitti Van Dammen läpimurtoelokuvan Bloodsport – viimeiseen asti vuonna 1988. Noin 12 miljoonaa dollaria maksanut The Hard Corps meni suoraan videolevitykseen ja on kerännyt tuloja reilut 12 miljoonaa dollaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti