tiistai 11. syyskuuta 2012

Desert Heat


Desert Heat (Inferno) (1999)
Ohjaus: John G. Avildsen
Käsikirjoitus: Tom O'Rourke
Näyttelijät: Jean-Claude Van Damme, Pat Morita, Danny Trejo, Gabrielle Fitzpatrick, Larry Drage, Vincent Schiavelli, David Fralick, Silas Weir Mitchell, Jonathan Avildsen, Jaime Pressly, Bill Erwin, Ford Rainey, Kevin West, Priscilla Pointer, Robert Symonds
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 234
Pisteet: ***
Yllättävän mainio toimintakomedia Rockyn ja Karate Kidin ohjaajalta.
Ex-sotilas Eddie Lomax (Jean-Claude Van Damme) ei saa mielestään niitä ihmisiä joita on joutunut tappamaan ja saapuu parhaan ystävänsä intiaani Johnny Kuusivarpaan (Danny Trejo) luokse pyytämään lupaa lähteä "matkalle". Hänen moottoripyörästään, jota on viemässä samalla Johnnylle lahjaksi, loppuu kuitenkin bensa keskellä aavikkoa ja Eddie päättää vetää kännit. Viinapäissään hän alkaa ammuskella ympäriinsä ja osuu sattumalta ohiajavaan autoon, josta nousee kolme vihaista veljestä, Matt (David Fralick), Jesse (Silas Weir Mitchell) ja Petey Hogan (Jonathan Avildsen). Nämä varastavat moottoripyörän ja jättävät Eddien kuolemaan aavikolla ammuttuaan tätä. Johnny kuitenkin löytää Eddien ja parantaa hänet kuntoon, jonka jälkeen Eddie päättää lähteä hakemaan moottoripyörän takaisin läheisestä aavikkokylästä, jota kaksi rikollisperhettä hallitsevat. Hoganin veljekset sattuvat olemaan toisen perheen poikia. Eddie pistää perheet taistelemaan toisiaan vastaan ja hoitelee sitten jäljelle jääneet itse. Samalla hän tutustuu kylän asukkaisiin, joista etenkin ravintolan kaunis tarjoilija Rhonda Reynolds (Gabrielle Fitzpatrick) on hänen mieleensä. Puotia pitävä Eli Hamilton (Bill Erwin) ja ravintolassa aikaansa viettävä Jubal Early (Pat Morita) auttavat häntä antamalla hänelle aseita ja pääsemään eroon ruumiista.
Jean-Claude Van Dammen tähdittämät toimintaelokuvat alkoivat mennä pääasiassa suoraan videolevitykseen Tsui Harkin ohjaaman Täystyrmäys elokuvan jälkeen vuonna 1998. Tämä seuraavana vuonna valmistunut humoristinen Desert Heat (joka tunnetaan myös nimellä Inferno) oli niistä ensimmäisiä, tosin sitä esitettiin ainakin Espanjassa ja Meksikossa ihan teattereissakin. Yhdysvalloissa elokuva keräsi videovuokraustuloja 14 miljoonaa dollaria elokuvan budjetin ollessa noin 15 miljoonaa dollaria, joten kun päälle lasketaan myös videomyyntitulot niin kyllähän näitä on ihan kannattava ollut myös tehdä. En tältä suuria odottanut, mutta yllättävän mainioksi elokuvaksi tämä kyllä osoittautui. Ohjauksesta vastasi Rocky- ja Karate Kid -elokuvistaan tunnettu John G. Avildsen, jolta tälläisten humoristisen toimintakomedian tekeminen onnistuu vaikka silmät kiinni. Ei tämä mikään loistava elokuva ole, mutta hyvälle mielelle tämä ainakin sai ja Van Damme oli roolissaan myös hyvällä tuulella. Eräässä kohtauksessa hän pääsee panemaan kahta blondia ja esittelemään tietysti paljasta persettään. Huumoria tarjoilivat myös Bill Erwin ja Pat Morita rooleissaan. Kyseessä oli muuten eräänlainen uusintaversio Akira Kurosawan ohjaamasta Yojimbosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti