maanantai 20. elokuuta 2012

Legioonalainen


Legionnaire (Legioonalainen) (1998)
Ohjaus: Peter MacDonald
Käsikirjoitus: Sheldon Lettich, Rebecca Morrison
Näyttelijät: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Steven Berkoff, Nicholas Farrell, Jim Carter, Ana Sofrenovic, Daniel Caltagirone, Joseph Long, Mario Kalli, Joe Montana
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 213
Pisteet: **½
Eletään 1920-lukua. Ranskalainen nyrkkeilijä Alain Levefre (Jean-Claude Van Damme) pakenee rikollisia muukalaislegioonaan, jonne liittyviltä ei kysellä mitään heidän menneisyydestään. Alokkaita rääkätään loputtomasti jotta he pärjäisivät kenttäoloissa Afrikan aavikolla, jonne Alainkin legioonatoveriensa kanssa pian joutuu sotimaan. Menneisyys ei kuitenkaan jätä miestä rauhaan, sillä hänen perässään tulevat myös rikollisten lähettämät miehet, joilla on määräys tappaa hänet. Erämaa ja legioonalaisveljeys voivat kuitenkin muuttaa tilannetta.
Ihan katsomisen arvoinen Van Damme-leffa vaikka onkin kaukana hänen parhammista tekeleistään. Juonesta löytyi myös rakkaustarina, mutta mielestäni sen olisi saanut jättää kokonaan pois. Miesten välinen ystävyys legioonassa oli ihan tarpeeksi kiinnostava ilman lässytystä kotipuolen rakkaussotkuista. Ohjaajana oli Rambo – taistelija 3 elokuvasta kenties parhaiten tuttu Peter MacDonald, joka on toiminut useiden menestyselokuvien (mm. Superman, Batman ja muutamat Harry Potter-elokuvat) kameramiehenä ja kakkosohjaajanakin. Näyttelijöistä tunnetuimmat ovat Van Dammen lisäksi Lost-tv-sarjasta tuttu Adewale Akinnuoye-Agbaje sekä brittinäyttelijät Steven Berkoff, Nicholas Farrell ja Steve Carter. Elokuvan budjetti oli peräti 35 miljoonaa dollaria, mutta ei päässyt edes teatterilevitykseen Yhdysvalloissa. Muutamaa vuotta aiemmin uransa huipulla ollut Van Damme alkoikin tämän myötä tekemään lähinnä vain suoraan videolivtykseen meneviä elokuvia.

3 kommenttia:

 1. Tässä leffassa Van Damme liittyy muukalaislegioonaan ja Lionheartissa taas puolestaan lähtee litomaan sieltä. Joko mennään tai tullaan, mutta missään nimessä ei rampata...:D

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea tätä sun blogia. Tulee melkein joka päivä katsottua mitä uutta olet laittanut. Mielenkiinnolla odotan expendables2 leffan arvostelua, jossa pelkästään Norrisin rooli oli leffalipun arvoinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tarkoitus tällä viikolla käydä katsomassa se, mutta nyt en osaa sanoa milloin käyn kun tuli joku kurkkukipu ja nuha niin ei kyllä taida jaksaa. Jos tyytyisi siis katselemaan lisää Van Dammen alastonta persettä lähipäivinä kotosalla.

   Poista