lauantai 28. tammikuuta 2012

Twilight – Aamunkoi: Osa 1


The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 (Twilight – Aamunkoi: Osa 1) (2011)
Ohjaus: Bill Condon
Käsikirjoitus: Melissa Rosenberg
Näyttelijät: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Billy Burke, Gil Birmingham, Christian Serratos, Booboo Stewart, Chaske Spencer, Nikki Reed, Elizabeth Reaser, Peter Facinelli, Kellan Lutz, Anna Kendrick, Mía Maestro, Maggie Grace, Sarah Clarke
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 35
Pisteet: **½
Hieman parempi kuin edellinen osa.
Bella Swan (Kristen Stewart) on menossa naimisiin vampyyrirakkaansa Edward Cullenin (Robert Pattinson) kanssa. Häihin kutsutaan kummankin sukulaiset ja ystävät, kuten myös Bellaa rakastava ihmissusipoika Jacob (Taylor Lautner), joka on ollut kadoksissa siitä lähtien kun hääkutsun sai. Häät sujuvat onnistuneesta ja Jacobkin ilmestyy paikalle onnittelemaan tuoretta hääparia. Häämatkalla Edward puhkaisee Bellan immenkalvon onnistuneesti ja pian Bella onkin yllättäen raskaana, mutta eihän vampyyrien pitäisi pystyä lisääntymään ihmisten kanssa. Raskaus etenee myös pikavauhtia, joten on selvää, että jotain on pahasti vialla. He palaavat kotimaisemiin, jossa paljastavat asian myös Jacobille. Tämä joutuu päättämään liittyykö vauvan tappamista suunnitteleviin ihmissusiin, vaiko suojelee Edwardin kanssa Bellaa ja vauvaa kuolemaan asti.
Pississaaga Twilight on päässyt jo toiseksi viimeiseen osaan, jossa Bellan, Edwardin ja Jacobin kolmiodraama alkaa olemaan jo takana ja tällä kertaa vatvotaan pari tuntia raskaaksi tulemista ja sen seurauksia. Bella riutuu, koska vatsassa ei ole mikään normaali vaavi, vaan jotakin paljon pelottavampaa. Nopeaa vauhtia kehittyvä ihmisen ja vampyyrin sekoitus, josta on vaikea sanoa onko se hyvä vai paha. Ohjaaja Bill Condon on saanut asetelmasta irti suhteellisen kiinnostavan elokuvan, jonka jaksoi ainakin kerran katsella läpi. Näyttelijäsuorituksiinkin hän on saanut hieman parannusta edelliseen osaan nähden, vaikka yhtä hölmöiltä kaikki meikkauksien alla näyttävätkin.
Rahaa elokuvan tekemiseen on hassattu yli 100 miljoonaa dollaria ja takaisin sitä on tullut maailmanlaajuisesti jo 700 miljoonaa dollaria. Melkoinen menestys siis kyseessä. Teinitytöt ympäri maailmaa palvovat Edwardia ja Jacobia pikkupöksyt märkinä ja saattaapa jokunen nähdä märkiä unia Bellastakin. No, eipä siinä mitään, kunhan eivät tosissaan tahdo vampyyrien ja ihmmisusupoikien kanssa naimisiin. Tämän osan kiinnostavinta antia olivat ihmissusikohtaukset, Bellan raskaus, Condonin ohjaus ja suht kiinnostava kuvaus ja editointi.
Saaga saadaan päätökseen seuraavassa osassa, joka tulee ensi-iltaan marraskuussa 2012. Ei mitään hajua mitä siinä tulee tapahtumaan, sillä en ole kirjoihin mitenkään perehtynyt. Siinä mielessä nämä Twilightit ovatkin olleet kiinnostavia, ettei niiden juonikuviot ole olleet minkään tyypillisen kaavan mukaisia, vaan lähinnä niissä ollaan vatvottu samaa asiaa osasta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti