perjantai 27. tammikuuta 2012

Roller Boogie


Roller Boogie (1979)
Ohjaus: Mark L. Lester
Käsikirjoitus: Barry Schneider
Näyttelijät: Linda Blair, Jim Bray, Beverly Garland, Roger Perry, James Van Patten, Kimberly Beck, Sean McClory, Mark Goddard, Albert Insinnia, Stoney Jackson, M.G. Kelly, Christopher S. Nelson, Patrick M. Wright, Dorothy Meyer, Shelley Golden
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 34
Pisteet: **½
Tule mukaan rullaluistelemaan!
Rikkaan perheen hemmoteltu tytär Terry Barkley (Linda Blair) alkaa käymään rannalla rullaluistelemassa ystävänsä Lanan (Kimberly Beck) kanssa. Olympialaisiin harjoitteleva köyhä rullaluistelija Bobby James (Jim Bray) huomaa Terryn ja aikoo saada tämän rullaluistelutanssimaan kanssaan. Terry esittää ensin vaikeasti tavoiteltavaa, mutta pian kaksikko on jo rannalla suutelemassa romanttisesti auringon laskiessa. Terryllä ei mene kuitenkaan hyvin kotona, joten hän karkaa, jotta saisi vanhempansa huomaavan hänenkin olevan olemassa. Isompia ongelmia on kuitenkin luvassa, kun Terry ja Bobby James sattuvat kuulemaan kuinka eräs gangsteripomo (Mark Goddard) uhkailee nuorten suosiman rullaluisteluhallin omistajaa, jotta tämä sulkisi paikkansa ja myisi sen gangsteripomolle pilkkahinnalla. Tämähän ei nuorille sovi, joten he pyytävät apua Terryn asianajajaisältä, joka sattuu kuitenkin olemaan kyseisen gangsteripomon asianajaja. Nuorten on voitettava gangsteripomo kätyreineen itse, jonka lisäksi Terry ja Bobby James aikovat myös voittaa Roller Boogie rullaluistelutanssikilpailun.
Maskuliinisista toimintaelokuvistaan, kuten Commando ja Showdown in Little Tokyo, tunnettu Mark L. Lester ehti uransa alkuvaiheessa ohjaamaan myös tämän kevyen rullaluisteluleffan, jossa rullaluistelutanssitaan discomusan tahdissa. Elokuva menestyi aikoinaan melkoisen hyvin discobuumin aikaan, mutta nykyään se on lähinnä muutamien tykkäämä kulttileffa ja tunnettu huonoudestaan. Itse viihdyin elokuvan parissa kohtuu hyvin, mutta eipä tämä missään nimessä ainakaan Linda Blairin parhaiden elokuvien joukkoon mene, paremminkin sinne häntäpään lähettyville. Linda on toki tässäkin oikein ihana, mutta menee kyllä aika hukkaan tälläisessä kiltissä elokuvassa. Bobby Jamesia esittänyt Jim Bray taas oli ihan oikea rullaluistelija ja voittanut peräti 275 palkintoa. Nykyään miehen taidoille on melko helppo naureskella, mutta aikoinaan muutamat hypyt ja piruetit olivat vielä vaativaa hommaa. Jim ei tämän jälkeen näytellyt enää muissa elokuvissa, mutta jatkoi ilmeisesti rullaluistelua.
Mark L. Lester ohjasi tämän elokuvan jälkeen yhden tunnetuimmista elokuvistaan, Class of 1984, jossa esitteli ohjaustaitonsa aivan eri tavalla. Sen jälkeen häneltä nähtiin vielä elokuvat Firestarter, Commando, Class of 1999, Armed and Dangerous ja Showdown in Little Tokyo, mutta sen jälkeen mies on tehnyt lähinnä halpispaskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti