maanantai 30. tammikuuta 2012

Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä


Eat Pray Love (Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä) (2010)
Ohjaus: Ryan Murphy
Käsikirjoitus: Ryan Murphy, Jennifer Salt
Näyttelijät: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins, Billy Crudup, James Franco, Viola Davis, Tuva Novotny, Luca Argentero, Giuseppe Gandini, Rushita Singh, Hadi Subiyanto
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 37
Pisteet: ***
Matkailuartikkeleita työkseen kirjoittava Elizabeth (Julia Roberts) päättää erota miehestään Stephenistä (Billy Crudup), koska tajuaa ettei heidän liitto tule koskaan toimimaan. Hän seurustelee hetken myös nuoren teatterinäyttelijä Davidin (James Franco) kanssa, mutta tajuaa kuitenkin pian, että hänen on erkaannuttava kaikesta tutusta ja lähdettävä etsimään itseään. Italiasta Elizabeth löytää ruuan sekä uusia ystäviä, kuten ruotsalaisen Sofin (Tuva Novotny) ja italialaisen Giovannin (Luca Argentero). Intiassa Elizabeth ymmärtää rukoilemisen voiman ja saa lisää ystäviä, kuten teksasilaisen Richardin (Richard Jenkins). Ja lopulta Balissa Elizabeth törmää rakkauteen auttaessaan paikallista poppamiesta. Mutta onko hän valmis jälleen rakastamaan?
Alku oli tyypillistä parisuhdepaskaa, mutta tarinan siirtyessä Italiaan alkoi elokuva toimimaan jo huomattavasti paremmin. Varsinkin syöntikohtaukset olivat kivan lämpöisesti kuvattuja. Tykkään kovasti Tuva Novotnysta ja oli hienoa nähdä hänet tässä sivuroolissa. Siirtymäkohtaus Intiaan oli myös todella hieno, hyvää editointia ja huikea tunnelman vaihto siinä. Romanttisena draama Eat Pray Love on kuitenkin melko köyhä tekele. Julian ja Javier Bardemin väliset kohtaukset lopussa olivat ihan kivoja, mutta ei niistä mitään elämää suurempaa rakkautta hehkunut.
Elokuva perustuu Elizabeth Gilbertin omasta elämästään kirjoittamaan kirjaan, joka oli suuri menestys ilmestyttyään. Ryan Murphyn ohjaama elokuva on heikkouksistaan huolimatta ihan siedettävää katsottavaa ja sisältää tosiaan todella hyviä hetkiä, jotka nostavat kokonaispisteitä hieman normaalia korkeammaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti