maanantai 23. tammikuuta 2012

In Time


In Time (2011)
Ohjaus: Andrew Niccol
Käsikirjoitus: Andrew Niccol
Näyttelijät: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Vincent Kartheiser, Matt Bomer
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 27
Pisteet: **
Eletään vuotta 2161. Ihmiskehoa on onnistuttu muokkaamaan siinä määrin, että jokainen ihminen lopettaa vanhenemisen täytettyään 25 vuotta. Raha on korvattu aikavaluutalla, jota on toisilla enemmän ja toisilla vähemmän ranteessaan. Vähempiosaisten keskuudessa kaikilla on kiire ja jokainen minuutti voi olla viimeinen. Yksi vähempiosaisista on Will Salas (Justin Timberlake), joka asuu äitinsä Rachelin (Olivia Wilde) kanssa ghetossa. Will pelastaa ghettoon eksyneen 105-vuotiaan Henry Hamiltonin (Matt Bomer) Minutemen nimellä tunnetun gangsterijoukon kynsistä, joita johtaa Fortis (Alex Pettyfer). Henry kertoo Willille totuuden rikkaiden ja köyhien eroista ja sanoo haluavansa kuolla ja tulleensa sen takia ghettoon. Aamulla Will herääkin Henryn elinvuodet ranteessaan ja näkee kun tämä kuolee. Will aikoo antaa äitilleen lisää elinvuosia, mutta tämä kuolee ennen kuin Will ehtii hänen luokseen, jolloin Will lupaa kostaa ahneille rikkaille.
Will matkustaa rikkaiden vyöhykkeelle, jossa saa peräänsä poliisien kaltaiset Aikamittaajat, etunenässä Raymond Leonin (Cillian Murphy). Casinolla Will onnistuu saamaan lisää vuosia ranteeseensa voittaessaan korttipelissä äveriään aikalainaaja Philippe Weisin (Vincent Kartheiser), jonka tyttären Sylvian (Amanda Seyfried) kanssa tekee lähempää tuttavuutta. Leon saa kuitenkin Willin kiinni ja on jo lähettämässä tätä takaisin ghettoon, mutta Will pakenee panttivankinaan Sylvia. Pakomatkalla he lähentyvät lisää ja lopulta alkavat ryöstämään Sylvian isän aikalainaamoita antaakseen lisää aikaa vähäosaisille. Minutemen-gangsterit ja Leon johtamat Aikamittajaajat jahtaavat heitä ja yrittävät estää heidän aikeensa syöstää ahneet rikkaat pois vallasta.
Jopas meni juoni typeräksi tässä elokuvassa. Andrew Niccol on ohjannut aiemmin hienoja elokuvia, kuten Gattaca ja Lord of War ja käsikirjoittanut myös Truman Show'n, mutta tässä mies on epäonnistunut aika pahasti. Sinällään aihe on ihan kiinnostava, josta olisi voinut ihan hyvän scifileffan saadakin aikaiseksi, mutta ilmeisesti Niccol on joutunut tekemään elokuvan sellaiseksi kuin studio on halunnut, sen verran nolo tämä oli Niccolin aiempiin elokuviin verrattuna. Aivan paska tämä ei sentään ole, mutta heikoksi jäi. Näyttelijäsuoritukset eivät vakuuttaneet, dialogi oli paikoin täysin järjetöntä ja juoneen jäi hirveä määrä aukkoja. No, kerran tämän jaksoi sentään katsella suht vaivatta läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti