keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Tulossa: Natseja kuussa


Todella harva kotimainen elokuva herättää kiinnostusta, mutta nollabudjetilla toteutetun Star Wreck-parodian tehneen porukan uusi scifikomedia Iron Sky, jossa kuussa vuosikymmeniä piileskelleet natsit palaavat valloittamaan maan, on kyllä ollut odotettujen elokuvien listalla jo siitä asti kun sen tekemisen aloittivat. Tällä kertaa tekijöillä on ollut käytössä ihan oikeasti rahaakin ja kuvauksia on tehty Saksassa ja Australiassa asti, joista saivat osan elokuvan rahoituksesta. Näyttelemään on haalittu aika tunnettuja nimiä, kuten Udo Kier (Suspiria, Blade, Blood for Dracula), Julia Dietze (1½ Ritter), Götz Otto (Tomorrow Never Dies, Der Untergang, Schindler's List) ja Christopher Kirby (Matrix Reloaded, Daybreakers, Quantum Leap). Ohjauksesta vastaa Timo Vuorensola ja tietokonetehosteista Samuli Torssosen johtama efektiporukka.
Iron Sky saa maailman ensi-iltansa 11. helmikuuta Berliinin elokuvajuhlilla, jonne se on valittu Special Panorama-sarjaan. Suomessa elokuvan ensi-ilta on vasta 4. huhtikuuta, mutta ennakkonäytöksiä järjestetään jo maaliskuusta lähtien 20 kaupungissa ympäri Suomea. Itsekin katsoisin elokuvan mielellään ennakkoon Lahdessa järjestettävässä ennakkonäytöksessä 29. maaliskuuta, mutta 25 euroa maksava lippu on kyllä liian kallis meikäläisen budjetille. No, ehtiihän tämän katsella sitten jossain vaiheessa.

http://www.ironsky.net/site/tickets/

1 kommentti:

  1. Kaikki kunnia Rautataivaalle ja sen tekijöille, mutta onhan hyvin mielenkiintoisia ja laadukkaita elokuvia tehty Suomessa aikaisemminkin. Ja eihän tälläkään kertaa ole kyse puhtaasti suomalaisesta tuotoksesta, useasti kansainvälisinä produktioina tällaiset kunnianhimoisemmat ja kalliimmat elokuvat toteutetaan. Hyvin laadukkaita ja koskettavia elokuvia Suomessa on totuttu tekemään, ja samaan jatkumoon toivottavasti sijoittuu tämä sficistisempi visio.

    VastaaPoista