keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Magic Mike


Magic Mike (2012)
Ohjaus: Steven Soderbergh
Käsikirjoitus: Reid Carolin
Näyttelijät: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Cody Horn, Matthew McConaughey, Olivia Munn, Joe Manganiello, Matt Bomer, Adam Rodriguez, Kevin Nash, Gabriel Iglesias, Mircea Monroe, Riley Keough, Wendi McLendon-Covey, Betsy Brandt
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 262
Pisteet: ***
Kolmekymppinen Mike (Channign Tatum) tekee päivisin hanttihommia siellä sun täällä ja säästää rahaa perustaakseen oman kustomoituja huonekaluja myyvän yrityksen. Suurimpana tulonlähteenä hänellä on stripparin yötyö Dallasin (Matthew McConaughey) pyörittämässä Xquisite-yökerhossa. Raksaduunissa ollessaan Mike tapaa 19-vuotiaan Adamin (Alex Pettyfer) ja päättää ottaa hänet siipiensä suojaan ja tutustuttaa stripparin elämään samalla kun tutustuu itse Adamin isosisko Brookeen (Cody Horn). Luvassa on kauniita naisia, biletystä, huumeita ja ennen kaikkea helppoa rahaa. Mike alkaa olla kuitenkin itse väsynyt elämäntapaansa.
Channing Tatum toimi stripparina 90-luvun lopulla ollessaan 19-vuotias ja halusi tehdä elokuvan kokemuksistaan. Reid Carolin teki käsikirjoituksen, joka on kuitenkin täysin fiktiivinen kertomus Channingin kokemusten pohjalta. Channing halusi ohjaajaksi Nicolas Winding Refnin, joka ehti jo lupautuakin ohjaajaksi, mutta joutui kuitenkin lopulta kieltäytymään kun oli liian kiireinen Only God Forgives elokuvan parissa. Steven Soderberghin ohjaamassa Haywiressa näytellessään Channing kysyi Steveniä ohjaajaksi ja tämä kiinnostuikin heti. Käsikirjoitusta muokattiin hieman uusiksi ja toiseen keskeiseen rooliin palkattiin Alex Pettyfer. Christopher Peterson palkattiin suunnittelemaan strippauskohtausten koreografiat. Matthew McConaughey tuli mukaan myös varhaisessa vaiheessa ja halusi ottaa roolinsa tosissaan. Mies halusi lopulta itsekin stripata, joten elokuvan loppuun lisättiin hänelle sopiva kohtaus. Joidenkin veikkausten mukaan Matthew voisi saada jopa Oscar-ehdokkuuden roolistaan.
Kuvaukset tehtiin vuoden 2011 syksyllä Los Angelesissa ja Floridassa. Elokuvaa markkinoitiin pääasiassa naiskatsojille, mutta tekijät eivät unohtaneet myöskään homoja sillä elokuvaa mainostettiin useissa homoparaateissa. Ensi-iltansa elokuva sai 28. kesäkuuta, Suomessa kuitenkin vasta 7. syyskuuta. Vain noin 7 miljoonaa dollaria maksanut elokuva keräsi kassatuloja yksinään Yhdysvalloissa peräti 113 miljoonaa dollaria ja maailmanlaajuisesti 154 miljoonaa dollaria. Kyseessä on siis iso menestyselokuva, jolle ollaankin jo suunnittelemassa myös jatko-osaa. Ja kyllähän tämä ihan katsomisen arvoinen tekele olikin. Sellaista aika perusdraamaa elämän hyvine ja huonoine hetkineen. Strippauskohtaukset ovat lähinnä naisille suunnattuja. Mieskatsojille taas tarjoiltiin mm. Olivia Munnin paljaat rinnat ja Cody Hornin varsin tiukka vartaloa bikineissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti