maanantai 15. lokakuuta 2012

The Walking Deadin kolmas kausi alkoi


The Walking Dead: Season 3, Episode 1: Seed (2012)
Ohjaus: Ernest R. Dickerson
Käsikirjoitus: Glen Mazzara
Näyttelijät: Andrew Lincoln, Sarah Wayne Callies, Chandler Riggs, Steven Yeun, Lauren Cohan, Norman Reedus, Melissa McBride, IronE Singleton, Emily Kinney, Scott Wilson, Laurie Holden, Danai Gurira
Pisteet: ****
The Walking Dead -tv-sarjan kolmas kausi käynnistyi Yhdysvalloissa 14. lokakuuta 2012. Ensimmäisen jakson perusteella kolmannesta kaudesta on tulossa sarjan paras kausi tähän mennessä, ainakin jos taso pysyy samanlaisena. Kolmas kausi alkaa näkyä myös Suomessa 21. lokakuuta alkaen Fox-kanavalla, eli vain viikkoa myöhemmin kuin Yhdysvalloissa.
Rick (Andrew Lincoln), hänen raskaana oleva vaimonsa Lori (Sarah Wayne Callies) ja heidän poikansa Carl (Chandler Riggs), tuore pari Glenn (Steven Yeun) ja Maggie (Lauren Cohan), Maggien pikkusisko Beth (Emily Kinney) ja eläinlääkäri-isä Hershel (Scott Wilson), toisistaan välittävät Daryl (Norman Reedus) ja Carol (Melissa McBride) sekä kömpelö T-Dog (IronE Singleton) jatkavat epätoivoista pakoaan zombieiden valtaamassa maailmassa. Sattumalta he löytävät zombeja täynnä olevan vankilan, jonka verkkoaitojen, tähystystornien ja kaltereiden sisällä voisivat olla turvassa. Ensin heidän on kuitenkin putsattava koko vankilan alue ulkoa ja sisältä zombeista. Samaan aikaan toisaalla ryhmästä eroon joutunut Andrea (Laurie Holden) ja hänet pelastanut katana-miekkaa heilutteleva ja kahta zombia kahleissa pitävä Michonne (Danai Gurira) yrittävät myös pysytellä hengissä.
Ernest R. Dickersonin ohjaama kolmannen kauden avausjakso on oikeastaan sarjan jaksoista paras tähän mennessä. Draamapuoli tökki edelleen melko pahasti, mutta kauhu- ja etenkin zombikohtaukset olivat erinomaisia. Sarjakuvassa vankilan löytäminen ja sen piha-alueen putsaaminen tapahtui tosin vieläkin hienommin, mutta eipä tässä siitä kauas kuitenkaan jääty. Osittain tässä oltiin keksitty jopa huomattavasti parempia kohtauksia kuin sarjakuvassa. Etenkin mellakkavarusteiden tuominen mukaan jo tässä vaiheessa oli hyvä veto. Ja vankilan pimeät käytävät olivat myös hyytäviä. Greg Nicoteron ja hänen efektiryhmänsä suunnittelemat maskeeraukset ja veritehosteet olivat tällä kertaa erityisen näyttäviä. Kaasunaamarizombie jäi erityisesti mieleen jaksossa nähdyistä lukuisista zombeista. Sarjakuvassa zombeja tapettiin huomattavasti runsaammin vankilaan mennessä, tässä budjetti ei selvästikään mahdollistanut niin runsasta määrää, joten määrä oltiin jätetty suosiolla pienemmäksi. Tosin tässähän käytiinkin läpi vain rajoitettu alue vankilasta, zombeja siis riittää tapettavaksi vielä useampaan jaksoon ennen kuin alkaa olla oikeasti puhdasta.
Tulevissa jaksoissa tullaan näkemään vielä lisää alkuperäisestä sarjakuvasta tuttuja uusia hahmoja. Niistä se odotetuin on tietysti Kuvernööri, jota esittää parraton David Morrissey. Nähtäväksi jää kuinka hän tuota erityisen kieroitunutta hahmoa tulee esittämään ja kuinka pitkälle tekijät uskaltavat ylipäänsä hahmon suhteen mennä. Tämän ensimmäisen jakson käsikirjoittanut ja sarjaa Frank Darabontin saatua kenkää luotsaava Glen Mazzara tuntuu löytäneen ainakin kauhu- ja toimintaosuuksiin oikeanlaisen tunnelman. Vielä kun saisi draamaosuudet toimimaan niin The Walking Dead tulee nousemaan samalle tasolle kuin tämän hetken parhaimmat tv-sarjat Dexter, Game of Thrones, Spartacus ja Homeland.

4 kommenttia:

 1. 3.kausi päättyi just FOXilla ja täytyy sanoa, että parasta Walking Deadia ikinä. Sarja kusi aikaisemmin hitaan vauhtinsa vuoksi, jonka takia en edes jaksanut seurata toisen kauden alkua.

  Onneksi sarja parani maagisesti toisen kauden viimeisten episodien aikana ja tämä kolmas kausi oli koko ajan todella jännittävä. Odotan jo hulluna neljättä kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 3. kausi kyllä jatkuu vielä kahdeksalla jaksolla helmikuussa, eli eipäs vielä julisteta sitä päättyneeksi.

   Poista
 2. tuleeko the walking dead 4 kausi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä neljäs kausikin on jo varmistunut. Glen Mazzara tosin joutuu jättämään sarjan kolmoskauden jälkeen ja tilalle tulee joku uusi vetäjä.

   Poista