maanantai 22. lokakuuta 2012

The Campaign


The Campaign (Extended-versio) (2012)
Ohjaus: Jay Roach
Käsikirjoitus: Chris Henchy, Shawn Harwell
Näyttelijät: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Dylan McDermott, Katherine LaNasa, Sarah Baker, John Lithgow, Dan Aykroyd, Brian Cox, Karen Maruyama, Grant Goodman, Kya Haywood, Randall D. Cunningham, Madison Wolfe
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 267
Pisteet: ***½
Mainio poliittinen komedia.
Demokraattiseen puolueeseen kuuluva Cam Brady (Will Ferrell) on valittu jo neljästi kongressiedustajaksi Pohjois-Carolinan neljännestätoista piiristä ilman vastaehdokkaita. Kongressiedustajavaalit ovat jälleen lähestymässä ja Cam näyttää varmalta valinnalta jälleen kerran, kunnes jättää vahingossa väärään puhelinvastaajaan epäsiveellisen viestin ja jää kiinni samalla vaimonsa (Katherine LaNasa) pettämisestä. Kierot miljönääriliikemiesveljekset Glen (John Lithgow) ja Wade Motch (Dan Aykroyd) päättävät hyödyntää tilannetta ja pyytävät liikemiesystävänsä (Brian Cox) helposti hönäytettävää poikaa Marty Hugginsia (Zach Galifianakis) asettumaan Camin vastaehdokkaaksi. Motch-veljekset myös tukevat hänen kampanjaansa miljoonalla dollarilla ja palkkaavat Tim Wattleyn (Dylan McDermott) hänen kamppanjamanagerikseen, joka aivan ensiksi sisustaa Martyn kodin miehisemmäksi ja tekee saman hänen pukeutusmistyylilleen. Cam taas aloittaa samantien loanheiton oman uskollisen kampanjamanagerinsa Mitch Wilsonin (Jason Sudeikis) kanssa. Luvassa on käärmeenpurema, kielareita, Uggie-koira, vauvan turpaanlyöminen, nännivilahdus, metsästystapaturma, seksivideo ja muuta poliittisesti korrektia.
The Campaign tekee pilaa jenkkipolitiikasta ja sitä hallitsevista suuryrityksistä. Esikuvina ovat mm. poliitikko John Edwards ja suuryritystä pyörittävät Koch-veljekset. Elokuvan ohjannut Jay Roach muistetaan parhaiten Austin Powers ja Perhe on painajainen -elokuvistaan. Käsikirjoituksesta vastaa Eastbound & Down -tv-sarjaa tekevät Chris Henchy ja Shawn Harwell. Pääosissa nähtävät Will Ferrell ja Zach Galifianakis ovat myös tuottaneet elokuvan Jay Roachin ja Adam McKayn kanssa. Kuvaukset aloitettiin marraskuussa 2011 ja saatiin päätökseen alkuvuodesta 2012. Teattereihin elokuva saapui Yhdysvalloissa 10. elokuuta ja menestyi hienosti. 56 miljoonaa dollaria maksanut elokuva on kerännyt maailmanlaajuisesti kassatuloja 93 miljoonaa dollaria. Suomessa elokuvaa ei olla vielä teattereihin tuotu ja voi olla että se meneekin suoraan dvd/blu-ray-levitykseen. Varsin hauskasta elokuva on kyse. Meininki olisi voinut olla toki rajumpaakin, mutta kyllähän tässä ihan mukavasti heitettiin läppää suuryritysten lahjomista poliitikoista. Katselin elokuvasta noin kymmenen minuuttia pidemmän extended-version.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti