perjantai 12. lokakuuta 2012

Hunted


Hunted (2012)
Luoja: Frank Spotnitz
Näyttelijät: Melissa George, Adam Rayner, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Stephen Dillane, Morven Christie, Lex Shrapnel, Uriel Emil, Patrick Malahide, Stephen Campbell Moore, Oscar Kennedy
Pisteet: ***
BBC:n tuottama brittisarja Hunted starttasi Iso-Britanniassa 4. lokakuuta 2012. Kahden jakson perusteella sarja vaikuttaa varsin viihdyttävältä vakoojadraamalta.
Sam Hunter (Melissa George) on yksityisen vakoojafirman agentti, joka on suorittamassa ryhmänsä kera tehtävää Marokossa. Tehtävä onnistuu, mutta pian Sam huomaa tulleensa petetyksi kun hänet yritetään tappaa. Hän loukkaantuu vakavasti ja piiloutuu Skotlantiin, jossa alkaa selvitellä kuka hänen ryhmästään voisi olla petturi samalla kun kuntouttaa itseään takaisin työkuntoon. Reilu vuosi myöhemmin Sam palaa Lontooseen ja ilmoittautuu jälleen töihin. Hänen oletettiin kuolleen, joten ryhmän jäsenet ovat tietysti yllättyneitä hänet nähdessään. Kuka heistä petti hänet ja keneen hän voi luottaa? Ei ainakaan käsittelijäänsä ja rakastettuunsa Aidan Marshiin (Adam Rayner), joka ainoana tiesi hänen olinpaikkansa kun hänet yritettiin tappaa. Uutena tehtävänä Sam saa tehtäväkseen soluttautua miljönääririkollisen kotiin samalla kun joku yrittää jälleen tappaa hänet.
Salaiset kansiot sarjan ja elokuvien yhtenä käsikirjoittajana parhaiten tunnettu Frank Spotnitz pohdiskeli Salaisten kansioiden päätyttyä mitä alkaisi tekemään seuraavaksi. Sarjan toista pääroolia esittänyt Gillian Anderson ehdotti uuden sarjan tekemistä Lontoossa, jossa hän asustaa. Yhdysvalloissa asuva Frank alkoi miettiä ideoita ja lopulta vuosia myöhemmin hän alkoi kirjoittamaan Huntedia (nimi oli alunperin Morton ja sitten Nemesis) ja muutti myös perheensä kanssa Lontooseen asumaan sarjan edetessä tuotantoon. Gillian Anderson ei ollut enää kuitenkaan vapaana sarjan päärooliin, joten päärooliin valittiin Yhdysvalloissa asuva Melissa George, joka tunnetaan parhaiten Alias -tv-sarjan vakoojana ja mm. elokuvista The Amityville Horror, Turistas, 30 päivää kaamosta ja Aavelaiva Triangle. Melissa muutti myös Lontooseen kuvausten ajaksi. Muista sarjan näyttelijöistä tunnetuin on vakoojaryhmän johtajaa esittävä Adewale Akinnuoye-Agbaje, joka tunnetaan parhaiten tv-sarjasta Lost.
Kriitikot ovat moittineet sarjaa kliseiseksi ja huonosti näytellyksi. Sitäpä sarja ehkä osin onkin, mutta jaksoi ainakin itseäni viihdyttää kahden jakson verran ja aion katsoa myös ensimmäisen tuotantokauden loputkin jaksot. Yhteensä jaksoja on tulossa kahdeksan ja puhetta on ollut jo myös toisesta kaudesta, jota on palkattu kehittelemään brittikäsikirjoittaja Ben Harris. Frank Spotnitz saattaa siis jättää sarjan ensimmäisen kauden jälkeen tai siirtyä ainakin varsinaisen käsikirjoittajan pallilta sivuun. Mikäli toinen kausi tehdään, tullaan se kuvaamaan jossakin muussa Euroopan kaupungissa. Verta ja toimintaa sarja sisältää varsin mukavasti ja hieman alastomuuttakin oli mukana, joten katsottavaa riittää.

3 kommenttia:

  1. millon on tulossa toinen tuotantokausi suomeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BBC ei enää tuota sarjalle jatkoa, mutta Cinemax on tekemässä nelituntista minisarjaa nimellä Sam Hunter, jota ei ole esitetty vielä missään. Täksi vuodeksi ovat esityksiä lupailleet, mutta voi olla että siirtyvät ensi vuodelle kun ei ole kuulunut mitään. En tiedä onko tätä jatkosarjaa tulossa Suomeen.

      Poista
  2. mun mielest se jäi jotenki kesken se sarja :D ja ok kiitti

    VastaaPoista