keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Fuck Up


Fuck Up (2012)
Ohjaus: Øystein Karlsen
Käsikirjoitus: Øystein Karlsen
Näyttelijät: Jon Øigarden, Tuva Novotny, Anders Baasmo Christiansen, Atle Antonsen, Lennart Jähkel, Rebecka Hemse, Iben Hjejle, Maren Skovrand
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 268
Pisteet: ***
Ihan hyvä draamakomedia.
Jack Heine (Jon Øigarden) on mulkku, joka pettää vaimoaan ja käyttää huumeita. Nyt hän päättää muuttaa tapansa, olla hyvä isä tyttärelleen, läpäistä ambulanssikuskin ajokokeen ja saada kunnon ammatin. Jackin salakuljettajaystävä Glen (Atle Antonsen) ajaa kuitenkin hirvikolarin takakontissaan iso huumelasti ja Jack tietää tulevansa pian liitetyksi siihen lainattuaan rahaa Glenille. Jackin ystävät, lääkäri Robin (Tuva Novotny) ja linnassakin istunut tyhjäntoimittaja Rasmussen (Anders Baasmo Christiansen) lainasivat myös Glenille rahaa tietämättään huumeiden hankintaan ja tietävät olevansa kusessa elleivät tee jotain. Yhdessä he yrittävät pelastaa mitä pelastittavissa on samalla kun Jack joutuu huumeiden perässä olevien vaarallisten rikollisten vainoamaksi.
Norjalaisohjaaja Øystein Karlsen ohjasi ja käsikirjoitti kaksi tuotantokautta kestäneen hittisarjan Dag ja sai sen suosion myötä mahdollisuuden tehdä myös ensimmäisen kokopitkän elokuvansa. Näyttelijäkaarti ja muutenkin kuvausryhmä on melko sama kuin tuossa aiemmassa tv-sarjassa. Näyttelijöistä tunnetuin on Tuva Novotny, joka on näytellyt mm. elokuvissa Jalla! Jalla!, Nakymätön, Midsommer – kauhujen juhannus, Levoton Sussie, Stratosphere Girl, Stoned, Hääkuvaaja ja Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä. Kaunis neitonen, jota katselee aina mieluusti. Fuck Up muistuttaa hieman Coen-veljesten elokuvia niin juoneltaan kuin tunnelmaltaan, tosin ollen kuitenkin selkeästi pohjoismainen elokuva. Päähenkilöstä oli melkoisen vaikea pitää, mutta näyttelijäsuoritus oli sen verran hyvä että hänen edesottamuksiaan jaksoi hyvin seurata koko elokuvan keston ajan. Ekaksi ohjaukseksi varsin oivallinen leffa, joten ihan mielenkiinnolla voi jäädä odottelemaan myös mitä Karlsenilta seuraavaksi on tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti