perjantai 19. lokakuuta 2012

Safety Not Guaranteed


Safety Not Guaranteed (2012)
Ohjaus: Colin Trevorrow
Käsikirjoitus: Derek Connolly
Näyttelijät: Aubrey Plaza, Mark Duplass, Jake Johnson, Karan Soni, Jenica Bergere, Kristen Bell, Jeff Garlin, Mary Lynn Rajskub
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 264
Pisteet: ***½
Mainio romanttinen draamakomedia.
Darius (Aubrey Plaza) on nuori syrjäytynyt opiskelija, joka asuu leski-isänsä kanssa ja on työharjoittelussa sanomalehdessä. Yksi lehden toimittajista, Jeff (Jake Johnson) ehdottaa lehdessä olleen oudon ilmoituksen tutkimista ja saa avukseen kaksi työharjoittelijaa, Dariuksen ja tietokonenörtti Arnaun (Karan Soni). Ilmoituksessa haetaan jotakuta matkustamaan ajassa taaksepäin. Kyseessä ei ole kuulemma vitsi, maksun saa kun tullaan takaisin, omat aseet pitää olla mukana ja ilmoittaja on tehnyt matkan vain kerran aiemmin eikä turvallisuutta taata. Kolmikko matkustaa merenrantakylään, jossa ilmoittajan pitäisi asua ja samalla Jeff aikoo tavata vanhan kouluaikaisen ihastuksensa ja löytää neitsyt-Arnaulle pillua. Darius taas tutustuu ilmoituksen jättäneeseen Kennethiin (Mark Duplass) joka oikeasti uskoo rakentaneensa aikakoneen. Pikkuhiljaa Darius onnistuu voittamaan Kennethin luottamuksen ja alkaa ymmärtämään miestä paremmin. Mutta onko mies vain hullu vai onko hän todellakin rakentanut aikokoneen?
Vuonna 1997 Backwoods Home-lehdessä työskennellyt John Silveira lisäsi lehteen juuri ennen painoon menoa vitsimielessä ilmoituksen jossa haki jotakuta matkustamaan kanssaan ajassa taaksepäin. Ilmoituksesta on sittemmin uutisoitu mm. Jay Lenon The Tonight Show-ohjelmassa ja se on hauskuttanut ihmisiä myös netissä. Derek Connolly päätyi kirjoittamaan ilmoituksen pohjalta romanttisen draamakomedian käsikirjoituksen josta Colin Trevorrow ohjasi tämän ensimmäisen kokopitkän elokuvansa. Reilusti alle miljoona dollaria maksanut elokuva ei ole ollut suoranainen menestys, mutta keräsi kuitenkin kassatuloja reilut 4 miljoonaa dollaria, eli varsin mukavasti. Kyseessä on varsin erinomainen elokuva, jota suosittelen ehdottomasti katsottavaksi. Aubrey Plaza on pääroolissa loistovedossa eikä muutkaan rooleissaan huonoja olleet. Markin ja Aubreyn välillä on mukavasti kipinää ja alussa hieman ärsyttävältä tuntunut Jake Johnson on myös hyvä roolissaan. Aubrey on tehnyt aiemmin paljon sivurooleja varsin tunnetuissakin elokuvissa ja saanee tämän myötä varmasti lisää päärooleja, muutama onkin jo tiedossa. Vaikka elokuva oltiin tehty todella mitättömällä budjetilla, oltiin mukaan saatu silti pari vähän tunnetumpaakin nimeä, 24 -tv-sarjasta tuttu Mary Lynn Rajskub ja mm. Veronica Mars ja Heroes -tv-sarjoista tuttu Kristen Bell.

1 kommentti:

  1. Juu aika hyvä elokuva oli. Erityisesti loppu yllätti.

    VastaaPoista