perjantai 8. kesäkuuta 2012

Let the Bullets Fly


Rang zidan fei (Let the Bullets Fly) (2010)
Ohjaus: Jiang Wen
Käsikirjoitus: Jiang Wen, Shu Ping, Guo Junli, Li Bukong, Wei Shiao, Zhu Sujin
Näyttelijät: Jiang Wen, Chow Yun-Fat, Ge You, Feng Xiaogang, Chen Kun, Carina Lau, Jiang Wu, Hu Jun, Zhou Yun, Liao Fan, Shao Bing, Miao Pu, Zhang Mo, Yao Lu, Wei Xiao
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 154
Pisteet: ***
Pöhkökomedia rosvojoukon johtajasta, joka uskottelee syrjäiselle kylälle olevansa sen uusi kuvernööri.
Kiina 1920-luvulla. "Pocky" Zhang Mazin (Jiang Wen) johtama pelätty rosvojoukko ryöstää junan, joka kuljettaa kuvernööri Ma Bangdea (Ge You), tämän vaimoa (Carina Lau) ja neuvonantaja Tangia (Feng Xiaogang) kohti erästä syrjäisen provinssin kylää. Neuvonantaja Tang kuolee ryöstön yhteydessä ja selviää ettei junassa ole yhtään rahaa. Sitä saadakseen Pocky alkaa esiintyä uutena kuvernöörinä ja matkaa joukkoineen sekä Ma Bangden ja tämän vaimon kanssa Goose Towniin, jossa olisi tarkoitus ryöstää rahat rikkailta, sillä köyhiltä Pocky ei halua ryöstää, vaan auttaa heitä. Paikkaa johtaa tyrannimaisin ottein mestari Huang (Chow Yun-Fat), jonka kanssa Pocky ajautuukin pian sotaan, josta vain toinen voi selvitä hengissä.
Oletin tämän olevan vakavasti otettava toimintadraama, mutta kyseessä olikin varsin pöhkö komedia. Välillä tämän tyyliset elokuvat iskevät oikein mainiosti, kuten vaikkapa Stephen Chown pöhköilykomediat, mutta tämä ei nyt vaan oikein maittanut. Jiang Wenin ja Chow Yun-Fatin karismaattiset näyttelijäsuoritukset sekä monet toimivat kohtaukset nostivat tämän kuitenkin paskan puolelta ihan kelvolliseksi elokuvaksi. Kiinassa elokuva rikkoi kassatuloennätykset ja on edelleen toiseksi katsotuin elokuva Kiinan elokuvahistoriassa, vain James Cameronin ohjaama Avatar on tahkonut siellä enemmän kassatuloja. Amerikkalainen elokuvastudio ostikin nopeasti elokuvan uusintaversion oikeudet ja kutsui Jiang Wenin ohjaamaan sen. Nähtäväksi jää tuleeko sellainen koskaan valmistumaan ja lähteekö Jiang sitä ohjaamaan.
Let the Bullets Fly toimii parhaiten jos unohtaa realismin ja asennoituu heti alusta lähtien siihen, että kyseessä on pöhkökomedia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti