keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Bel Ami


Bel Ami (2012)
Ohjaus: Declan Donnellan, Nick Ormerod
Käsikirjoitus: Rachel Bennette
Näyttelijät: Robert Pattinson, Uma Thurman, Christina Ricci, Kristin Scott Thomas, Colm Meaney, Natalia Tena, Holliday Grainger, Philip Glenister, James Lance
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 160
Pisteet: ***
Varsin mainio pukudraama köyhästä ex-sotilaasta, joka raivaa tiensä rikkauksiin viettelemällä valtaapitävien vaimoja.
Algeriassa sotilaana ollut Georges Duroy (Robert Pattinson) vapautuu palveluksesta ja etsii onneaan Pariisista, jossa toimii ovimikkona. Sattumalta hän törmää sotilastoveriinsa, journalistina työskentelevään Charles Forestieriin (Philip Glenister), joka auttaa häntä saamaan töitä sanomalehdestä avustajana. Samalla Georges tutustuu Charlesin vaimoon, usein miehensä lehtijutut kirjoittavaan Madeleineen (Uma Thurman) sekä tämän kahteen ystävättäreen, Virginie Waltersiin (Kristin Scott Thomas) ja Clotilde de Marellaan (Christina Ricci). Georgesin kirjoitustaidoissa ei ole kehumista, eikä hänellä juuri muitakaan taitoja ole, joten hän alkaa hyödyntää ainutta apuaan, ulkonäköään. Sen ja lempeän olemuksensa avulla hän onnistuu selättämään naiset sänkyyn ja edistämään omia tavoitteitaan. Eikä mikään tunnu pian riittävän hänelle.
Robert Pattinson on halunnut näyttää olevansa muutakin kuin vain teinityttöjen seksiunien verenimijä ja tässä Bel Amissa hän onkin melko erilaisessa roolissa kuin mitä Twilight-elokuvissa on nähty. Manipuloiva, raukkamaisen itsekäs mies, joka rakkauden sijaan tavoittelee rikkauksia. Ja pakko on myöntää, mies oli roolissaan todella hyvä, juuri sopivalla tavalla kusipäinen virnuilija. Valitettavasti itse elokuva ei toiminut aivan yhtä hyvin, vaikka tosiaankin varsin mainio olikin. Pattinsonin ja kolmessa naisroolissa nähdyt Uma Thurman, Kristin Scott Thomas ja Christina Ricci olivat elokuvan parasta antia. Nakuilupuolesta vastasi odotetusti Christina Ricci, joka on paljastellut aiemminkin varsin auliisti. Neidon rinnat olivat tässäkin ihan kivasti nähtävillä. Uma Thurman ja Kristin Scott Thomas näyttivät vähemmän, mutta kyllä heilläkin seksikohtauksia piisasi. Natalia Tena ja Holliday Grainger nähtiin pienemmissä sivurooleissa. Colm Meaney oli hyvä Georgesin pahimpana vastustajana. Muut miesnäyttelijät jäivät selvästi taka-alalle. Vähän liian kiireessä tehdyltä tämä tuntui. Perustuu Guy de Maupassantin samannimiseen kirjaan vuodelta 1885, joka täytynee ottaa luettavaksi jossain vaiheessa. Siinä aihetta kuvataan luultavasti vieläkin osuvammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti