keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kerro, kerro kuvastin


Mirror Mirror (Kerro, kerro kuvastin) (2012)
Ohjaus: Tarsem Singh
Käsikirjoitus: Jason Keller, Marc Klein
Näyttelijät: Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Nathan Lane, Jordan Prentice, Mark Povinelli, Joe Gnoffo, Danny Woodburn, Sebastian Saraceno, Martin Klebba, Ronald Lee Clark, Robert Emms, Sean Bean
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 150
Pisteet: ½
Kerro, kerro kuvastin, ken tekee huonomman Lumikki-elokuvan?
Kun kuningas (Sean Bean) katoaa, hänen häikäilemätön vaimonsa, kuningatar (Julia Roberts) ottaa vallan haltuunsa ja piilottaa tytärpuolensa, kauniin Lumikin (Lily Collins) kaikkien katseilta kuninkaanlinnan uumeniin. Eräänä päivänä Lumikki lähtee salaa katsomaan kuinka alamaiset voivat ja kohtaa matkalla naapurimaan prinssin (Armie Hammer), johon ihastuu. Myöhemmin Lumikki näkee alamaisten kärsimässä kurjuudesta ja kotiin palattuaan aikoo pyytää prinssiltä apua voidakseen syrjäyttää pahan kuningattaren. Tämä ehtii kuitenkin karkottaa Lumikin synkkään metsään, jossa asustaa kaikkien pelkäämä peto. Joukko kääpiörikollisia ( Jordan Prentice, Mark Povinelli, Joe Gnoffo, Danny Woodburn, Sebastian Saraceno, Martin Klebba ja Ronald Lee Clark) kuitenkin pelastaa Lumikin ja ottavat hänet asumaan kanssaan. Lumikki alkaa heidän avustuksellaan taistella kuningatarta vastaan, samaan aikaan kun kuningatar aikoo mennä naimisiin prinssin kanssa taatakseen asemansa ja saadakseen lisää kultaa. Lopulta Lumikin on kohdattava kuningattaren lisäksi myös metsän peto.
Voi herranen aika, että oli paska elokuva. Huonouden tunsi jo trailereiden perusteella, jotka suorastaan pursusivat lämpöistä paskaa sisuksistaan. Puhumattakaan surkeasti photoshopatuista julisteista, joiden suunnittelusta vastasi joku täysi tunari. Tarsemin aiemmat elokuvat ovat olleet sentään ihan kauniin näköisiä, mutta tämä oli kyllä niin hengetön ja sydämetön, että oikein pahaa teki. En tiedä kumman Lumikki-elokuvan suunnittelu aloitettiin ensin, tämän vaiko Lumikki ja metsästäjän, mutta olipa kumpi tahansa, niin tämän huonompaa on kyllä todella vaikea tehdä. Julia Roberts on kyllä hämmästyttävän väärä valinta ilkeän kuningattaren roolin, ei niin minkäänlaista yritystä esittää oikeasti ilkeää. Robertsin mielestä tämä elokuva olikin huono idea eikä aikonut suostua rooliin, mutta Tarsem sai hänen mielensä muuttumaan, olisi siis kannattanut kuunnella omaa järkeään. Mahtoi nolottaa kun näki lopputuloksen. Veikkaan, että Tarsemkin näkee tästä painajaisia vielä pitkään. Phil Collinsin tytär Lily Collins on tässä myös varsin väärässä roolissa Lumikkina, joka oppii päivässä miekkailemaan ja pieksemään vastustajat. Minkäänlaista realismia tästä ei siis löydy. Eipä tässä toisaalta kukaan muukaan näyttelijä hyvin roolistaan suoriudu. Eniten kävi sääliksi kääpiörooleissa nähtäviä tyyppejä, jotka varmaan luulivat olevansa hurjankin hyvässä elokuvassa.Tämän katsomisen sijasta voin suositella vaikka tikun työntämistä kynnen alle, tuntuu varmasti paremmalta, tai ylipäätään edes joltain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti