keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Movie Monday #53 - lista

Movie Monday #53 kyselee pidätkö listaa katsomistasi elokuvista?

Kyllä pidän, kirjoitan jokaisesta katsomastani elokuvasta arvostelun, jonka lisään aina tänne blogiin heti katsomisen ja arvostelun kirjoittamisen jälkeen, joskus tosin menee seuraavalle päivälle lisääminen. Kirjoitan tekstit aina ensin tekstiasiakirjatiedostoon, josta teen aina vuosittain uuden version. Katsomispäivämäärää en kirjaa ylös, mutta sehän selviää useimmiten kyllä täältä blogista. Kirjaan aina ylös montako elokuvaa olen vuoden aikana katsonut ja tietysti annan myös pisteet, jotka vaihtelevat puolikkaasta tähdestä viiteen tähteen. Puolikkaat merkitsen ½ ja tähdet * merkillä. Listaan myös elokuvan ohjaajan, käsikirjoittajan ja päänäyttelijät sekä linkin imdb:sivuille, josta löytyy tarkemmin tietoa.

Listaamisen aloitin jo vuonna 2008, mutta silloin kirjoitin lähinnä elokuvan nimen, montako elokuvaa katsoin, pisteet ja korkeintaan lyhyen tekstin elokuvan hyvyydestä tai huonoudesta. Mutta pikkuhiljaa siirryin kirjoittamaan siis pidempiä arvosteluja ja nykyään pyrin kirjoittamaan jokaisesta vähintään juoniselostuksen ja lyhyesti elokuvan taustoista ja tietysti hyvyydestä ja huonoudesta. Useimmiten siis melko pitkästikin. Uusintakatseluita ei ole osunut kohdalle viime aikoina, joten nähtäväksi jää kirjoitanko kokonaan uuden arvostelun jo arvostellusta elokuvasta, vai linkkaanko vain aiempaan ja kirjoitan lyhyesti miten elokuva toimi uusintakatseltuna. Joskus lapsenakin tuli tehtyä listoja ihan vihkoihin, mutta jossain välissä se jäi silloin. Osa vihoista on kyllä edelleen tallessa.

Lisäys: Arvosteluita olen kirjoitellut toki aiemminkin nettiin, 2000-luvun alusta lähtien. Eli sitä on tullut tehtyä jo aiemmin, mutta siis varsinainen listaaminen katsotuista elokuvista alkoi vasta 2008 tienoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti