sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Juan of the Dead


Juan de los Muertos (Juan of the Dead) (2011)
Ohjaus: Alejandro Brugués
Käsikirjoitus: Alejandro Brugués
Näyttelijät: Alexis Díaz de Villegas, Jorge Molina, Andrea Duro, Andros Perugurría, Jazz Vilá, Eliecer Ramírez, Antonio Dechen, Blanca Rosa Blanco, Els Camp, Susana Pous
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 163
Pisteet: **
Juan (Alexis Díaz de Villegas) on laiska kuubalaismies, joka elelee mieluummin köyhässä Havannassa odottaen hyvän tilaisuuden tulevan eteensä, kuin lähtisi pois maasta tekemään työtä elantonsa eteen. Hänen paras kaverinsa Lazaro (Jorge Molina) on myös laiskimus ja pervo runkkari. Kotinsa katolta he tarkkailevat diktatuurissa elelevien ihmisten elämää ja välillä myös kuumia naisia. Käypä Juan jopa panemassa toisinaan naapurinsa vaimoa. Juanilla on melkoisen huonot välit tyttäreensä Camilaan (Andrea Duro), joka aikookin muuttaa pysyvästi Miamiin äitinsä luokse. Kuolleet alkavat kuitenkin herätä eloon ja muuttaa hengissä olevia kaltaisekseen. Valtaapitävien mukaan he ovat "toisinajattelijoita". Juan näkee tilaisuutensa tulleen ja alkaa tarjota ihmisille palvelua puhelimen välityksellä. Hän tappaa rakastettuja maksua vastaan. Pikkuhiljaa maa alkaa kuitenkin ajautua yhä enemmän sekasortoon, joten Juanin on päätettävä jäädäkö vaiko lähteäkö tyttärensä ja ystäviensä kanssa etsimään turvaa toisesta maasta?
En tunne Kuuban historiaa kovinkaan hyvin, joten elokuvassa viljellyt vitsit menivät monesti ohi. Muutoinkaan elokuva ei tuntunut koskaan lähtevän kunnolla käyntiin. Alussa tarjoiltiin lupaavia tilanteita ja osa vitseistäkin nauratti, mutta juoni junnasi koko ajan liikaa paikallaan, eikä hahmoistakaan jaksanut oikein välittää. Juanin Bruce Lee-imitoinnit eivät naurattaneet tippaakaan ja tuntuivat todella vanhoilta vitseiltä. Välillä heiteltiin viittauksia zombieklassikoihin, joten tekijät tuntevat lajityypin, mutta ovat valitettavasti lähteneet tekemään zombeista nopeita, tai ainakin osasta, kuten elokuvassakin kerrotaan. Zombieiden kutsuminen toisinajattelijoiksi oli ihan kiva idea, mutta eipä tuostakaan puolesta mitään ihmeellistä saatu revittyä irti. Mutta yllättävän paljon zombeja tekijät ovat saaneet elokuvaan mukaan ja muutoinkin näkymät kaupungista olivat todella onnistuneita. Laajoja kuvia ränsistyneistä taloista ja kaduista täynnä kaikenlaista romua ja ruumiita. Valitettavasti sitä ei osattu hyödyntää juuri yhtään, vaan keskityttiin Juanin ja kumppaneiden turhanpäiväiseen laahusteluun. Verta, irtojäseniä ja zombieiden lahtaamista tässä riitti kuitenkin suht kivasti, joten kerran tämän jaksoi katsella ihan sujuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti