lauantai 9. kesäkuuta 2012

21 Jump Street


21 Jump Street (2012)
Ohjaus: Phil Lord, Chris Miller
Käsikirjoitus: Michael Bacall
Näyttelijät: Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson, Dave Franco, Rob Riggle, DeRay Davis, Ice Cube, Dax Flame, Chris Parnell, Ellie Kemper, Holly Robinson Peete, Johnny Depp, Richard Grieco, Peter DeLuise
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 155
Pisteet: *
Peräsuolenikin tuottaa mielekkäämpää katsottavaa ja kuunneltavaa kuin useimmat näistä nykykomedioista.
Morton Schmidt (Jonah Hill) ja Greg Jenko (Channing Tatum) opiskelivat samaan aikaan lukiossa. Morton oli nörtti luuseri ja Greg suosittu urheilija, joka kiusasi Mortonia. Kummaltakin jäi päättäjäistanssit kokematta, Gregiltä huonojen numeroiden takia ja Morton ei vaan uskaltanut mennä. Kaksikko kohtaa jälleen toisensa poliisiakatemiassa ja huomatessaan toistensa taidot ja puutteet, he ystävystyvät ja alkavat auttaa toisiaan poliiseiksi valmistuakseen. Lopulta he valmistuvatkin, mutta joutuvat puistopoliiseksi. Moottoripyöräjengiläisten kiinniottaminen huumeiden hallussapidosta tietäisi heille ylennystä, mutta kun Greg unohtaa lukea kiinniotetulle jengiläiselle hänen miranda-oikeutensa, he saavatkin sen sijaan siirron 21 Jump Streetillä sijaitsevaan poliisidivisionaan. Tehtävänä siellä on soluttautua paikalliseen lukioon ja ottaa kiinni synteettisiä huumeita lukiolaisille myyvät rikolliset. Morton rakastuu luokkatoveriinsa Mollyyn (Brie Larson) ja Greg pääsee tutkimaan lukiolaiselämää nörttien näkökulmasta. Molemmat saavat tällä kertaa myös mahdollisuuden osallistua päättäjäistansseihin, jonne lähtevät luotiliiveihin ja asein varustettuna.
Melkoisen paska komedia, joka on elokuvaversio 80-luvulla tehdystä 21 Jump Street-tv-sarjasta, jossa näytteli mm. Holly Robinson Peete, Johnny Depp, Richard Grieco ja Peter DeLuise, jotka nähtiin tässäkin pienissä sivurooleissa. Jonah Hill lähti työstämään tätä elokuvaa vuonna 2008, jolloin kirjoitti tarinan Michael Bacallin kanssa. Ohjaajaksi kaavailtiin alunperin Rob Zombieta, mutta ei mikään ihme ettei mies tähän mukaan lähtenyt. Tosin lopputulos olisi ollut ainakin huomattavasti mielenkiintoisempaa katsottavaa jos olisi lähtenyt. Ohjaajina toimi sen sijaan Cloudy with a Chance of Meatballs animaatiolla menestystä vuonna 2009 saavuttaneet Phil Lord ja Chris Miller. Meininki oli alusta lähtien tylsän paskaa eikä vitsit naurattaneet. Vuonna 1980 ja 1983 syntyneet Tatum ja Hill eivät näytä tietysti tippaakaan lukioikäisiltä, tästä yritetään vitsiäkin vääntää, mutta melkoisen vaivaannutavaa paskaa oli sekin. Lähes yhtä vaivaannuttavaa kuin tämän arvostelun kirjoittaminen, joten vittujako tässä enää näpyttelen.

4 kommenttia:

 1. Mitä vittua sä sitten katsoit koko leffan!!

  Katsoin leffan juuri, niin kyllä nauratti ja oli muutenkin hauska leffa

  Kai se on sitten makuasia pitääkö tälläisista komedioista.

  Tero

  VastaaPoista
 2. Välillä täytyy katsoa myös paskaa niin osaa arvostaa hyvää entistä enemmän. Ja olishan tämä tietty voinut olla ihan hyväkin, ei voi tietää kuin katsomalla. Kesken ei tule jätettyä katsomista kovinkaan usein, Levottomat 3 ja Beastly oikeastaan ainoat kesken jääneet.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä nauratti toi sanavalintasi "Peräsuolenikin tuottaa mielekkäämpää katsottavaa...". Heh heh! Blogiteksteissä sanansa voi onneksi asettaa juuri niin kuin tahtoo, mutta sanomalehdessä tällaista ei ehkä julkaistaisi (jos kirjoitat sanomalehtiin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tule lehtiin kirjoitettua, mutta jos kirjoittaisin niin enpä hirveästi sanavalintojani muuttaisi. Tosin kyllähän tännekin kirjoitellessa tulee pahimmat möläytykset pidettyä ihan omana tietona, eli aika roisia tekstiä saisi kyllä välillä aikaiseksi, jopa loukkaavaakin.

   Poista