perjantai 29. kesäkuuta 2012

American Pie: Luokkakokous


American Reunion (American Pie: Luokkakokous) (Unrated) (2012)
Ohjaus: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
Käsikirjoitus: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
Näyttelijät: Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Seann William Scott, Eddie Kaye Thomas, Alyson Hannigan, Eugene Levy, Mena Suvari, Tara Reid, Dania Ramirez, Jennifer Coolidge, John Cho, Natasha Lyonne, Ali Cobrin, Katrina Bowden, Jay Harrington, Chuck Hittinger, Shannon Elizabeth, Chris Owen, Justin Isfeld, Neil Patrick Harris, Rebecca Field, Rebecca De Mornay
Vuonn 2012 katsottu elokuva nro: 171
Pisteet: **
13 vuotta on kulunut siitä kun kaverukset Jim (Jason Biggs), Oz (Chris Klein), Kevin (Thomas Ian Nicholas), Finch (Eddie Kaye Thomas) ja Stifler (Seann William Scott) valmistuivat lukiosta vuonna 1999. Jim on naimisissa Michellen (Alyson Hannigan) kanssa ja heillä on 2-vuotias poika, Oz juontaa urheiluohjelmaa televisiossa ja hänen tyttöystävänsä on seksikäs huippumalli Mia (Katrina Bowden), Kevin on naimisissa ja työskentelee arkkitehtinä kotoa käsin, Finch on kadoksissa ja Stifler työskentelee investointifirmassa. Nyt on aika koota porukka taas kasaan kun vanhassa kotikaupungissa järjestetään luokkakokous. 13 vuotta sitten mielessä oli lähinnä neitsyyden menettäminen ja bailaaminen kavereiden kanssa, tällä kertaa mielessä ovat lähinnä avioliiton seksittömyys, väärien valintojen tekeminen, ensirakkauden perään haikailu ja menneessä eläminen. Stifler aikoo kuitenkin saada porukan jälleen vauhtiin ja sitä tuntuisi olevan luvassa, kun Jim törmää entiseen naapuriinsa Karaan (Ali Cobrin), jolle oli lapsenvahtina nuoruudessaan ja joka juhlii nyt 18-vuotissynttäreitään ja tahtoo kovasti päästä eroon neitsyydestään. Eipä siis muuta kuin ripuloimaan kylmälaukkuun, jahtaamaan teinilutkien perseitä ja saamaan suihinottoa Stiflerin äidiltä (Jennifer Coolidge).
Ensimmäinen American Pie valmistui todellakin jo 13 vuotta sitten vuonna 1999. Teiniseksikomedioiden joukossa se on muistikuvien mukaan ihan kohtuu kelpo tapaus, mutta vähän turhankin kova maine sillä kyllä on. Virallisia jatko-osia tehtiin kaksi, jotka ovat kohtuu katsottavia ja lisäksi on tehty myös neljä spin-off elokuvaa, joita en ole viitsinyt edes katsella. Suurin osa ensimmäisen osan näyttelijöistä on jäänyt lähinnä juuri American Piestä tunnetuiksi, muutama on saavuttanut menestystä muissakin elokuvissa, kuten Seann William Scott ja Eugene Levy. Keskeisintä roolia esittävä Jason Biggs on etenkin jäänyt muissa elokuvissa melkoisen huomaamattomaksi. Eipä siis ihme, että suurin osa näyttelijöistä on palannut rooleihinsa tähän virallisen neljänteen osaan. Lähinnä pieleen menneistä kauneusleikkauksista viime vuosina tunnettu Tara Reid ja American Beauty elokuvassa tunnetuimman roolinsa tehnyt Mena Suvari ovat varmasti olleet asiasta etenkin mielissään. American Pien ohjannut Paul Weitz ei palannut ohjaajan pallille, vaan sille istahti Harold & Kumar-elokuvia ohjanneet ja käsikirjoittaneet Jon Hurwitz ja Hayden Schlossberg. Melko laimean elokuvan kumppanukset ovat kyllä tehneet, tosin siitäkin huolimatta ihan katsottavan.
Parasta tässä elokuvassa olivat Eugene Levyn ja Seann William Scottin kohtaukset ja tietysti Ali Cobrinin paljaat tissit. Tosin katsoin unrated-version, jossa tätä paljastelua näkyy teatteriversiota enemmän, joten se kannattaa huomioida nakuilun suhteen. Persettään ja tissejään esitteli myös Katrina Bowden, tosin harmittavasti vain vaatteet päällä. Jason Biggsin löysä kikkeli nähtiin myös lasisen kattilankannen alta. Siinäpä ne oleellisimmat nakuilut. Vähän ronskimpaa menoa olisin kyllä kaivannut. Alyson Hannigan jäi melkoisen turhaksi tässä ja eipä Tara Reidkään mikään kovin tarpeellinen ollut juonen kannalta. Mena Suvari oli vähän oleellisempi roolissaan, mutta onpa kyllä laihtunut niin langanlaihaksi, ettei hänestä oikein pysty millään tykkäämään. Nostalgiamielessä tämä tarjoilee jotain, mikäli siis on ensimmäisen osan aikoinaan katsonut ja siitä vielä jotakin muistaa. Ihan kohtuu menestyksekkäästi tämä on myös pärjännyt, joten vielä saattaa olla tulossa viideskin osa jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti