maanantai 18. kesäkuuta 2012

Ghost Rider: Koston henki


Ghost Rider: Spirit of Vengeance (Ghost Rider: Koston henki) (2011)
Ohjaus: Mark Nevaldine, Brian Taylor
Käsikirjoitus: Scott M. Gimple, Seth Hoffman, David S. Goyer
Näyttelijät: Nicolas Cage, Violente Placido, Fergus Riordan, Ciarán Hinds, Idris Elba, Johnny Whitworth, Spencer Wilding, Sorin Tofan, Jacek Koman, Anthony Head, Christopher Lambert
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 165
Pisteet: **
Tuhnu jatko-osa tuhnulle ykkösosalle.
Johnny Blaze (Nicolas Cage) teki sopimuksen Paholaisen (Ciarán Hinds) kanssa ja muuttuu aina välillä Aaveajajaksi, moottoripyörällä ajelevaksi liekehtiväksi demoniolennoksi, joka rankaisee syntisiä. Mies on päätynyt Itä-Eurooppaan, jossa piileskelee ihmisiltä. Munkkilahkoon kuuluva Moreau (Idris Elba) kertoo voivansa poistaa Aaveajajan hänestä, mutta ensiksi Johnnyn täytyy pelastaa poika nimeltä Danny (Fergus Riordan), jonka perässä on myös Paholainen. Pojan äidin (Violente Placido) avustuksella Johnny pääsee pojan jäljille ja päästää Aaveajajan vapaaksi aina kun on tarvis. Paholaisen lisäksi vastassa on myös Blackoutiksi muuttuva rikollinen nimeltä Ray Carrigan (Johnny Whitworth), joka luo pimeyttä ympärilleen ja lahottaa kaiken mihin koskee.
Kyllähän tämän huonoudesta huolimatta jaksoi kerran katsella. Crank-elokuvillaan mainetta niittäneet Mark Nevaldine ja Brian Taylor ovat tässä jatkaneet heiluva kuvaus ja nopea leikkaus-linjalla, joka toimi jossain määrin Crank-elokuvissa, muttei toimi kyllä tässä juuri yhtään. Eikä Aaveajaja ole hahmona mikään Crank-tyylinen sekopää, vaan syntisiä liekehtivällä ketjulla tuhoava demoniolento, jota voisi vallan hyvin kuvata vakaastikin. Nicolas Cage vetäisee roolin jälleen tuttu virne naamallaan, eikä tunnu edes välittävän kuinka huono juoni hahmon ympärille on tällä kertaa kasattu. Peter Fondan sijaan Paholaista näyttelee tässä jatko-osassa Ciarán Hinds. Romaniassa ja Turkissa kuvatussa elokuvassa nähdään myös Christopher Lambert sivuroolissa munkkilahkon johtajana. Mies leikkasi hiuksensa pois ja opetteli kolme kuukautta miekkailua rooliaan varten. Melkoisen noloksi miehen roolisuoritus tosin tässä jäi. Huomattavasti paremman roolisuorituksen Lambert vetäisee NCIS: Los Angeles tv-sarjan kolmannella kaudella, jossa hänet nähtiin kolmessa jaksossa pahisroolissa. Mutta melkoisen kakka tämä siis oli, mutta ei täysin surku kuitenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti