torstai 21. kesäkuuta 2012

Zombie Apocalypse


Zombie Apocalypse (2011)
Ohjaus: Nick Lyon
Käsikirjoitus: Brooks Peck, Craig Engler
Näyttelijät: Ving Rhames, Taryn Manning, Johnny Pacar, Gary Weeks, Lesley-Ann Brandt, Eddie Steeples, Robert Blanche, Gerald Webb, Lilan Bowden, Anya Monzikova
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 168
Pisteet: *
Zombiepidemia leviää ympäri maailmaa. Taudin leviämisen estämiseksi Yhdysvallat räjäyttää atomipommeja ympäri maata. Kuusi kuukautta myöhemmin joukko eloonjääneitä vaeltaa kohti Kaliforniaa, jonka läheisellä Catalina saarella pitäisi olla turvapaikka eloonjääneille. Ryhmää johtaa Mack (Gary Weeks), Julian (Johnny Pacar) vastaa runojen lausunnasta, isokokoinen Henry (Ving Rhames) ikävöi hevostaan, Cassie (Lesley-Ann Brandt) huitoo miekalla päitä irti, Ramona (Taryn Manning) itkee ja valittaa ja Billyllä (Eddie Steeples) on afro. Matkan varrella he kohtaavat myös Brocktonin (Robert Blanche) johtaman jousipyssyryhmän, johon kuuluu myös Sara (Anya Monzikova) ja Myrah (Lilan Bowden).
Syfy-scifikanavalle tuotettu tv-elokuva, jonka tekemisestä vastasi The Asylum-studio, joka on tunnettu uutuuselokuvia matkivista halpistuotoksistaan, kuten Transmorphers, The Da Vinci Treasure, Snakes on a Train, 2012 Doomsday, Battle of Los Angeles, Almighty Thor ja Titanic II. Zombieaiheiset elokuvat ja tv-sarjat ovat nousseet viime vuosina suosituiksi, joten ei ihme, että The Asylum on päätynyt tekemään aiheesta oman versionsa. Yleensä kyseinen studio tekee elokuvansa noin neljässä kuukaudessa, keksien ensin elokuvan nimen, jonka jälkeen kässäri raaputetaan noin 4-6 viikossa, esituotanto hoidellaan parissa viikossa ja varsinaiset kuvaukset myös parissa viikossa. Varsin hulppeaa toimintaa siis ja budjetit pysyvät aina alle miljoonassa dollarissa. Tappiolle eivät ole kuulemma jääneet vielä koskaan. Ja näköjään ovat alkaneet saada tuotoksiaan myös televisioon esitettäväksi. Syfy-kanava tunnettiin aiemmin nimellä Sci-Fi Channel ja sen tunnetuin ja samalla menestynein sarja oli Battlestar Galactica, mutta vuoden 2009 nimenvaihdoksen jälkeen kanava näyttää siirtyneen esittämään lähinnä tälläisiä halpistuotantoja.
Zombie Apocalypse on melkoisen huono elokuva. Joku tekijöistä on lukenut ja nähnyt useita zombiteoksia, kuten World War Z, Day by Day Armageddon, The Walking Dead, Dawn of the Dead, jne. Mutta osa tekijöistä taas ei selvästikään tajua zombielokuvista hölkäsen pöläystä, sillä ne muutamat hyvät jutut on pilattu aivan täysin huonolla toteutuksella. Välillä hahmot ovat todellisia experttejä zombieselviytymisessä ja taas seuraavassa kohtauksessa unohtavat täysin omat sääntönsä. Esim. jousipyssyjengi kehotti nappaamaan ampumansa nuolet aina mukaan mikäli mahdollista, mutta eivät kuitenkaan tehneet niin missään vaiheessa, vaikka selkeä tilaisuus olisi ollutkin. Jossain siis mätti pahasti. Ilmeisesti ohjaaja Nick Lyonia ei kiinnostanut paskaakaan mitä oli tekemässä. Ving Rhamesille tämä oli jo kolmas zombielokuva, mutta edelleenkin se ensimmäinen, eli Dawn of the Deadin uusintaversio on niistä paras. Mallinhommiakin tekevä Taryn Manning oli tässä lähinnä ärsyttävä inisijä. Jostain kumman syystä hyvässä Spartacus-sarjassa näytellyt Lesley-Ann Brandt ei enää jatkanut sarjan uusimmalla kaudella, vaan siirtyi tekemään tälläisiä halpispaskoja. My Name is Earl-sarjasta tuttua Eddie Steeplesiä ei voi koskaan ottaa tosissaan missään roolissa. Lilan Bowden oli aikas söpö pörrötukkineen. Lopussa oli yllättävän mainio kohtaus, joka kehnosta toteutuksestaan huolimatta pisti hymyilyttämään. Puvustus ja lavastus olivat melkoisen onnistuneita, tehosteet taas odotetusti halvan paskoja. Jos ihan pakko on näitä huonoja zombieleffoja katsoa, niin ei tämä ihan sieltä surkeimmasta päästä kuitenkaan ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti