torstai 14. kesäkuuta 2012

Titaanien raivo


Wrath of the Titans (Titaanien raivo) (2012)
Ohjaus: Jonathan Liebesman
Käsikirjoitus: Dan Mazeau, David Johnson
Näyttelijät: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Édgar Ramírez, Toby Kebbell, Rosamund Pike, Bill Nighy, Danny Huston, John Bell, Lily James, Alejandro Naranjo
Vuonna 2012 katsottu elokuva nro: 161
Pisteet: **½
On kulunut vuosikymmen siitä, kun ylijumala Zeuksen (Liam Neeson) kuolevainen poika Perseus (Sam Worthington) kukisti Krakenin. Sen jälkeen Perseus on viettänyt hiljaiseloa työskennellen kalastajana pienessä rantakylässä ja kasvattaen yksin poikaansa Heliusta (John Bell) vaimonsa kuoleman jälkeen. Samaan aikaan ihmiset ovat lakanneet rukoilemasta jumalia ja nämä ovat menettämässä voimiaan. Vankeudessa olevat titaanit ovat pääsemässä vapaiksi, joten Zeus lähtee pyytämään apua veljeltään Haadekselta (Ralph Fiennes), mutta tämä pettää hänet Zeuksen toisen pojan, sodan jumala Areksen (Édgar Ramírez) kanssa ja aikoo vapauttaa isänsä, Tartarokseen karkotetun jättimäisen Kronoksen. Vapautuakseen Kronoksen tarvitsee imeä itseensä Zeuksen voimat. Zeuksen veli Poseidon (Danny Huston) luovuttaa atraimensa Perseukselle ja käskee tämän etsiä avukseen kuolevaisen poikansa Agenorin (Toby Kebbell), jonka löytää kuningatar Andromedan (Rosamund Pike) luota. Yhdessä he voisivat etsiä käsiinsä kaksi muuta jumalten asetta, joiden avulla Kronoksen kukistaminen voisi olla mahdollista. Apua he saavat myös voimansa menettäneeltä seppäjumala Hefaistokselta (Bill Nighy).
Vuonna 2010 valmistuneen Titaanien taistelun jaksoi kohtuu hyvin katsella, vaikka melkoisen huonohan se kyllä oli. Tämä jatko-osa on aika samaa tasoa, ehkä hivenen parempi. Parhaiten tässä toimi erikoistehosteet, joita tehdessä efektifirmoilla on ollut varmasti hauskaa. Titaaneja, kyklooppeja, pegasus, khimairoja, minotauri, valtaisa liikkuva labyrintti, hiekaksi muuttuvia jumalia ja vankeudestaan heräilevä jättimäinen Kronos. Tekemistä on piisannut ja homma on tehty pikkutarkasti. Harmi vaan, että kuvaus oli sitä tyypillistä heiluvaa ja huonosti leikattua nykypaskailua, eli tehosteista ei siis saanut hirveästi selvää. Liam Neesonilla ja Ralph Fiennesillä oli elokuvan lopussa ihan mukavia kohtauksia, kaksikko vastasikin lopulta parhaasta näyttelystä. Sam Worthington oli tässä aika samaa tasoa kuin aiemmassakin osassa, eli välillä ärsyttävä ja välillä ei ihan niin ärsyttävä. Rosamund Pike korvasi tässä aiemmassa osassa Andromedaa näytelleen Alexa Davalosin, mutta eipä hirveästi kehumista ollut Rosamundan näyttelijäsuorituksessa. Perseuksen ja Andromedan välille kehiteltiin tässä romanssia, kuinkas muutenkaan. Toby Kebbelin esittämä Agenor oli lähinnä ärsyttävä sivuhahmo.
Kassatuloja Titaanien raivo keräsi maailmanlaajuisesti hieman yli 300 miljoonaa dollaria, joten 150 miljoonaa dollaria maksanutta elokuvaa voi pitää menestyksenä. Kolmas osa onkin jo suunnitteilla, mutta valmistumisajankohdasta ei ole vielä mitään tietoa. Varmasti sekin tulee aikanaan katseltua, vaikka aika heikkotasoisia nämä kaksi osaa ovat olleet. Mutta jos ekasta osasta tykkäsi, niin kyllähän tästäkin saa varmasti nautintoa silloin irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti