tiistai 27. joulukuuta 2011

Sinun numerosi? - Kuinka monta on liian paljon?


What's Your Number? (Sinun numerosi? - Kuinka monta on liian paljon?) (Unrated) (2011)
Ohjaus: Mark Mylod
Käsikirjoitus: Gabrielle Allan, Jennifer Crittenden
Näyttelijät: Anna Faris, Chris Evans, Ari Graynor, Blythe Danner, Ed Begley Jr., Oliver Jackson-Cohen, Heather Burns, Eliza Coupe, Kate Simses, Tika Sumpter, Dave Annable, Chris Pratt, Zachary Quinto, Martin Freeman
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 411
Pisteet: **
Naiset, nuo omituiset otukset, jotka ajattelevat liikoja ja toisaalta liian vähän. Yksi heistä on Ally Darling (Anna Faris), juuri työnsä menettänyt ikisinkku, jolla ei tunnu natsaavan miesten kanssa. Pikkusiskonsa Daisyn (Ari Graynor) häihin valmistautuva Ally lukee naistenlehdestä, mistäpä muualtakaan, että nainen joka on harrastanut seksiä yli 20 miehen kanssa ei todennäköisesti tule löytämään aviomiestä. Allylle tuo lukema on juuri tulossa täyteen, joten hän ei voi enää harrastaa kenenkään uuden miehen kanssa seksiä. Törmättyään sattumalta pian naimisiin menevään ex-poikaystäväänsä, joka näyttää paremmalta kuin heidän seurustellessaan, Ally päättää antaa uuden tilaisuuden jollekin ex-poikaystävistä, eli katsoa josko heistä löytyisi sopiva aviomiesehdokas. Apua heidän etsintään Ally saa naapurissa asuvalta naistenkaatajalta ja köyhältä muusikolta, Colinilta (Chris Evans). Erityisesti Ally haluaisi löytää rikkaan perheen perillisen, unelmien miehen Jake Adamsin (Dave Annable), jota on vaikea löytää. Etsinnän aikana Ally ja Colin lähentyvät ja Allyn on päätettävä olisiko sittenkin valmis kokeilemaan vielä uuden miehen kanssa.
Mark Mylondin ohjaama What's My Number? etenee varsin tutun romanttisen komedian kaavan mukaisesti, eikä juurikaan tarjoile yllätyksiä. Anna Faris osaa kyllä näytellä, mutta menee aika hukkaan tässä elokuvassa. Toki hänen komediakyvyt tulevat tässä suht kivasti esille ja paljasta pintaakin nähtiin aika kivasti ainakin tässä elokuvan unrated-versiossa. Yhdessä kohtauksessa voi nähdä vilaukselta Annan paljaat rinnatkin hänen hypätessään Chris Evansin kanssa alasti sataman altaaseen, mutta todellakin vain vilaukselta ja huonosti valaistuna. Muutenkin elokuvassa hassutellaan alastomuudella aika runsaasti. Chris Evans kulkee ilman vaatteita useissa kohtauksissa ja intiimit kohdat peitetään joko pikkupyyhkeellä tai eteen osuvilla esineillä. Mutta ainoan todellisen alastomuuden tarjoili yksi Chris Evansin yhden yön panoista, joka nähtiin rinnat paljaana. Siispä nakuilun takia elokuvaa ei kannata vaivautua katsomaan.
Elokuvan on käsikirjoittanut, kuinkas muutenkaan, kaksi naista, Gabrielle Allan ja Jennifer Crittenden, joiden käsikirjoitus perustuu, yllätys yllätys, naisen, eli Karyn Bosnakin kirjoittamaan kirjaan 20 Times a Lady, joka julkaistiin elokuvan myötä uudelleen nimellä What's Your Number. Ohjaajana on sentään mies, useiden tv-sarjojen jaksoja ohjannut Mark Mylod. Mutta kyseessä on selkeä naisten elokuva, seurustelupohdinnat ja muut höpinät ovat sen mukaisia. Tokihan tekijät ovat liikkeellä aika pitkälti pilailumielessä, kuten komediassa kuuluukin, mutta silti tulee väkisinkin mieleen että mitä helvettiä naisten päässä liikkuu kun moista paskaa jaksavat suoltaa suustaan. Anna Faris yrittääkin parhaansa mukaan tehdä tästä puolesta pilaa, mutta tekijät ovat aivan liian kiltisti lähteneet sille tyypilliselle romanttisen komedian kaavan linjalle, eivätkä ole siis uskaltaneet ottaa askelta kunnon räävittömän komedian suuntaan. Lopussa meno muuttui sentään vähän rohkeammaksi, mutta aivan liian myöhään.
Kerran tämän jaksoi kuitenkin katsella suht vaivattomasti. Omaa numeromäärääni en aio paljastaa, mutta melkoisen olematonhan se kyllä on.

4 kommenttia:

 1. Voisiko elokuvan lainata mistään katsottavaksi? Sillä itse en etsiessäni löytänyt kirjaston sivuilta elokuvaa.

  VastaaPoista
 2. Näyttää tulevan dvd/blu-ray myyntiin Suomessa vasta 3. helmikuuta 2012, elikkä löytynee kirjastosta sitten joskus myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. kaksi käsikirjoittajaa sattuu olemaan naisia ja yht'äkkiä kaikki naiset ovatkin idiootteja jotka 'suoltavat tällaista paskaa'?
  Oletko jotenkin jälkeenjäänyt ?

  Olen nauttinut elokuva-arvioistasi tähän mennessä, kun tänne sattumalta eksyin. Arviosi ovat olleet tähän mennessä pääosin reiluja, monipuolisia ja tarkkanäköisiä ; nyt kuitenkin mentiin törkeästi alta riman.
  Käytin jo pari tuntia arvostelujesi lukemiseen mutta nyt meni yht'äkkiä mielipiteisiisi maku aivan kokonaan.
  Et varmaan sitäkään ymmärrä,että miksi, idiootti.
  Moikka!

  Ystävällisin Terveisin
  Nainen 27v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa nuo arvostelussa olevat tekstit

   "Elokuvan on käsikirjoittanut, kuinkas muutenkaan, kaksi naista, Gabrielle Allan ja Jennifer Crittenden, joiden käsikirjoitus perustuu, yllätys yllätys, naisen, eli Karyn Bosnakin kirjoittamaan kirjaan 20 Times a Lady, joka julkaistiin elokuvan myötä uudelleen nimellä What's Your Number. Ohjaajana on sentään mies, useiden tv-sarjojen jaksoja ohjannut Mark Mylod."

   ja

   "mitä helvettiä naisten päässä liikkuu kun moista paskaa jaksavat suoltaa suustaan."

   olivat aivan erillisiä kommentteja asioista kun tuota arvostelua kirjoitin. Ylempi oli vain huomio että kirjoittajat olivat naisia ja ohjaaja mies, alemmassa ihmettelin yleisesti miksi naiset jaksavat jauhaa paskaa asiasta kuin asiasta. Pohtivat liikaa jotain täysin turhanpäiväisiä asioita. Muutoinkin kirjoitin tätä arvostelua siinä mielentilassa mikä elokuvan jäljiltä oli, eli komedian ollessa kyseessä en kovinkaan vakavissani. Ja jos luet tekstiä vähän tarkemmin niin voit huomata että omat seurustelukokemukseni ovat melkoisen olemattomat, eli en väitä olevani mikään asiantuntija kun puhutaan naisista :)

   Ystävällisin terveisin arvostelun kirjoittaja joka ei edes haukkunut arvostelussaan ketään idiootiksi, mutta joka sellaiseksi näköjään leimattiin.

   Poista