sunnuntai 25. joulukuuta 2011

A Lonely Place to Die


A Lonely Place to Die (2011)
Ohjaus: Julian Gilbey
Käsikirjoitus: Julian Gilbey, Will Gilbey
Näyttelijät: Melissa George, Ed Speleers, Holly Boyd, Eamonn Walker, Sean Harris, Alec Newman, Karel Roden, Kate Magowan, Garry Sweeney, Stephen McCole, Paul Anderson
Vuonna 2011 katsottu elokuva nro: 409
Pisteet: **½
Viisi vuorikiipeilijää on vaeltamassa Skotlannin vuoristossa. He löytävät nälissään ja janoissaan olevan pienen tytön ilmastoidusta maakuopasta ja lähtevät etsimään tälle apua. Lähin kylä on aika matkan takana, joten kaksi heistä, Rob (Alec Newman) ja Alison (Melissa George) lähtevät lyhyempää, mutta vaarallisempaa reittiä hälyttämään apua. Kolme muuta, Ed (Ed Speleers), Alex (Garry Sweeney) ja Jenny (Kate Magowan) tulevat pitempää turvallisempaa reittiä perässä tytön, Annan (Holly Boyd) kanssa. Mutta pian he huomaavat jonkun tai joidenkin olevan heidän perässään aseiden kanssa, sillä tyttö on mahdollisesti kidnapattu.
Idealtaan ihan kiinnostava, mutta toteutukseltaan aika outo elokuva. Ohjaaja Julian Gilbey ei tunnu tietävän mitä elokuvaa on tekemässä, erämaaseikkailua vaiko jännitystrilleriä. Lopputulos on sarja kohtauksia, jotka eivät oikein sovi yhteen. Kuvaus oli paikoin todella hienon näköistä ja takaa-ajokohtauksissakin oli hyvää sykettä, mutta niissäkään ohjaaja ei tunnu osaavan päättää minkälaista elokuvaa tekisi. Hidastuksia oudoissa paikoissa, hahmoista ei saa selvää keitä he todella ovat, etenkin päähahmo Alison jää mysteeriksi eikä hänen ja Annan välistä sidettä rakenneta alusta asti tarpeeksi sitovaksi. Melissa Georgea kyllä mielellään katselee kireissä kiipeilyhousuissa ja tiukassa t-paidassa, mutta hahmo jää siis etäiseksi.
Veljekset Julian Gilbey, joka siis ohjasi elokuvan, ja Will Gilbey, joka käsikirjoitti elokuvan yhdessä veljensä kanssa, opettelivat vuorikiipeilemään tätä elokuvaa varten ja etsivätkin itse sopivat kuvauspaikat Skotlannin vuoristomaisemista. Ja niitä maisemia tässä riittää. Ehkä veljekset jäivät ihailemaan niitä maisemia liikaakin ja unohtivat keskittyä varsinaisen elokuvan tekemiseen. No, lopputulos on siltikin kertakatsomisen arvoinen. Upeiden maisemien lisäksi elokuvassa riittää myös verisiä kuolemia ja loppupuolella yllättäviä hahmoja. Pienen viilaamisen jälkeen tästä olisi varmasti saanut vieläkin paremman elokuvan, tälläisenään kuitenkin hieman epäonnistunut tekele.

1 kommentti:

  1. Tää vaikutti alussa ihan hyvältäkin elokuvalta. Lopussa sen pikkutytön kohtalo ei vaan jaksanut enää kiinnostaa. Tuo on totta, että hahmot jää etäisiksi. Lopetus oli aika raskasta seurattavaa muutenkin.

    VastaaPoista