lauantai 4. toukokuuta 2013

Texas Chainsaw 3D


Texas Chainsaw 3D (2013)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 61
Pisteet: **
Idioottimaisen typerä jatko-osa alkuperäiselle Texasin moottorisahamurhat elokuvalle vuodelta 1974.
Vuosi 1974. Teksasilaisen Newtin kylän asukkaat polttavat Sawyerin perheen kodin maan tasalle kun perheen vajaaälyinen poika Jedidiah, jota kutsutaan myös nimellä Leatherface, jää kiinni useista moottorisahalla suoritetuista raaoista murhista. Perheen kaikkien jäsenten uskotaan kuolleen, mutta yksi talon polttaneista kylän asukkaista ehtii kuitenkin ottaa hengissä selvinneen vauvan omakseen.
Vuonna 2012 Heather Mills (Alexandra Daddario) saa kuulla olevansa adoptoitu ja perineensa juuri kuolleen isoäitinsä, Verna Carsonin (Marilyn Burns) omistaman sukukartanon maa-alueineen. Heather lähteekin samantien poikaystävänsä Ryanin (Tremaine Neverson), parhaan ystävänsä Nikkin (Tanya Raymonde) sekä tämän tuoreen poikaystävä Kennyn (Keram Malicki-Sánchez) kanssa kohti Newtin kylää ja ottavat matkalla kyytiin myös liftari Darrylin (Shaun Sipos). Perillä selviää että sukukartanon kellarissa elelee myös moottorisahaa heilutteleva Leatherface (Dan Yeager).
Alkuperäisversio on edelleen loistava kauhuklassikko ja vuonna 2003 valmistunut uusintaversiokin on kohtuu toimiva Jessica Bielin tiukan perseen kera, mutta tämä John Luessenhopin ohjaama Texas Chainsaw 3D (jonka tosin katsoin ihan 2D:nä) on kyllä aikamoista kuraa. Jos oikein yrittää, tästä voi jollain sairaalla tavalla jopa nauttia sillä tämä on juurikin malliesimerkki siitä mikä on vialla nykykauhuelokuvissa. Muijat ovat isorintaisia ja napapaitaisia lutkia ja jätkät taas itseään peilaavia kusipäitä. Päähenkilöihin ei siis pysty mitenkään samaistumaan ja heidän kuolemaansa suorastaan odottaa. Todellisesta kauhutunnelmasta ei ole tietoakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti