torstai 30. toukokuuta 2013

Fast & Furious 6

Fast & Furious 6 (2013)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 73
Pisteet: ***½
Kansainvälisiä rikollisia jahtaava DSS-agentti Hobbs (Dwayne Johnson) on jahdannut Owen Shawin (Luke Evans) johtamaa rikollisryhmää 12 eri maassa ilman tulosta. Hän tarvitsee avukseen rikollisten tavat tuntevia ihmisiä ja tietää juuri sopivan porukan. Dom (Vin Diesel) ja Brian (Paul Walker) ovat vetäytyneet eläkkeelle rikosllispuuhista onnistuneen Rion keikan jälkeen josta tienasivat 100 miljoonaa dollaria muun porukkansa (Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot ja Ludacris) kanssa. Rahat takaavat heille ylellisen elämän, mutta Yhdysvaltoihin heillä ei ole enää asiaa sillä heidät pidätettäisiin siellä heti. Hobbs saapuu pyytämään porukan avukseen ja antaa Domille hyvän syyn lähteä mukaan, kuolleeksi luultu Letty (Michelle Rodriguez) on nimittäin nähty elossa Shawin porukan mukana. Dom, Brian ja porukka lupautuu mukaan kun Hobbs lupaa heille täyden armahduksen rikoksistaan ja siten pääsyn takaisin kotiin Yhdysvaltoihin.
Fast & Furious-leffasarjan viides osa tarjosi melkoisen yllätyksen ollen varsin miehekästä toimintaa ja sarjan paras osa siihen mennessä. Odotukset tämän kuudennen osan osalta olivatkin melko kovat ja varsin viihdyttävästä elokuvasta on jälleen kyse. Viidennen osan tasolle tässä ei päästy, mutta toiseksi paras osa tämä on aika selkeästi. Justin Lin alkoi ohjaamaan elokuvasarjan osia kolmososan myötä ja paransi joka kerta, paitsi tässä taso putosi hieman aiemmasta osasta. Eniten häiritsi turhan sekava kuvaus ja juonen väkinäisyys. Mies on kuitenkin todistanut taitonsa toimintaohjaajana ja on mielenkiintoista nähdä miten paljon hän vielä kehittyy kun alkaa ohjaamaan muita elokuvia. Sarjan seitsemättä osaa Lin ei nimittäin enää ohjaa vaan tilalle astuu James Wan, joka tunnetaan parhaiten Sawin ohjaajana.
Lin olisi toki halunnut ohjata myös seitsemännen osan, mutta elokuvan tuottanut Universal Pictures halusi sen esituotannon alkavan jo tämän kuudennen osan jälkituotantovaiheessa, joten Lin joutui kieltäytymään pestistä liian kiireiseltä tuntuvan aikataulun takia. Nähtäväksi jää munaako Universal elokuvasarjan tuon päätöksen takia vai onnistuuko James Wan ohjaajana tuomaan jotain uutta sarjalle. Tosin tämä osa on jo menestynyt sen verran loistavasti että seuraava osa tulee olemaan menestysleffa joka tapauksessa. Eipä kyllä kolmen ensimmäisen osan jälkeen olisi uskonut moisen olevan mahdollista. Yhdessä vaiheessa näytti varmalta että jatko-osat tulevat olemaan suoraan videolevitykseen menevää kuraa, mutta Linin ansiosta sarja nousi suurempaan suosioon kuin mitä se aiemmin oli saavuttanut. Universalilta siis aika hölmö teko kun eivät antaneet Linille aikaa valmistautua seitsemännen osan tekemiseen rauhassa.

Tämän kuudennen osan tekeminen maksoi 160 miljoonaa dollaria ja sen kyllä huomaa tuhottujen autojen ja tehosteiden määrässä. Vakavissaan näitä Fast & Furious-leffoja on turhia katsoa, sillä meno on paikoin varsin hölmöä ja fysiikan lakeja rikkovaa. Viidennessä osassa mieleen jäi junakohtaus ja lopun kassakaappitakaa-ajo. Tässä mieleen jäävät tankkikohtaus ja lopun lentokonetakaa-ajo. Aivot kannattaa jättää ainakin puoliksi narikkaan. Näyttelijät ovat pääosin edellisistä osista tuttuja, uusina hahmoina nähdään Gina Caranon esittämä Riley, joka on Hobbsin uusi pari sekä Luke Evansin esittämä pääpahis porukoineen, joita esittävät mm. Clara Paget, Kim Kold ja Johannes Taslim. Mukana myös cameorooli eräältä aikas isolta toimintatähdeltä, mutta eipä paljasteta keneltä ettei spoilata loppukohtausta. Hänet nähdään seitsemännen osan pääpahiksena ja ainakin itselläni odotukset sitä kohtaan ovat kohtuu korkeat vaikka tämä pienoisen pettymyksen tarjosikin. Hyvää kesäviihdettä tämä tarjoilee, joten suosittelen kyllä katsomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti