torstai 30. toukokuuta 2013

Bullet to the Head

Bullet to the Head (2013)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 71
Pisteet: **
New Orleansissa palkkatappajat Jimmy Bobo (Sylvester Stallone) ja Louis Blanchard (Jon Seda) hoitelevat päiviltä rikolliseksi ryhtyneen poliisin, mutta tulevat petetyiksi kun käyvät hakemassa maksun työstä. Louis tapetaan ja Jimmy vannoo kostoa Louisin tappaneelle Keeganille (Jason Momoa). Samaan aikaan etsivä Taylor Kwon (Sung Kang) saapuu tutkimaan ex-parinsa palkkamurhaa ja pääsee nopeasti Jimmyn jäljille, mutta haluaakin tämän auttavan löytämään palkkamurhan takana olevan rikollispomon (Adewale Akinnuoye-Agbaje) ja siinä samalla Keeganin. Vastahakoisesti Jimmy suostuu ja pian kaksikko pääsee oikeille jäljille. Samalla Jimmyn tatuoijatytär Lisa (Sarah Shahi) joutuu vaaraan.
Wayne Kramerin piti alunperin ohjata tämä Alexis Nolentin sarjakuvaan perustuva toimintaelokuva, mutta kun Kramer riitaantui Stallonen kanssa siitä minkälainen elokuvasta pitäisi tulla, hänet korvattiin Walter Hillillä. Samalla Hillin mukana tuottajaksi tullut Joel Silver korvasi poliisin rooliin palkatun Thomas Janen Sung Kangilla, vaikka Thomas oli se joka ehdotti Walter Hilliä ohjaajaksi Stallonelle. Elokuvan tekeminen meni siis melkoisen vituilleen jo alusta lähtien ja lopputulos on sen mukainen. Huonosti kuvattuja toimintakohtauksia ja väsynyttä tekemistä lähes jokaiselta. Väsynyt tuntuu olevan myös Walter Hill, joka saisi jo siirtyä lopullisesti eläkkeelle ainakin ohjaajan tehtävistä. Hienon The Coolerin ohjannut Wayne Kramer olisi varmasti saanut parempaa jälkeä aikaiseksi kuin Hill, mutta eipä hänenkään käsissään tästä mitään mestariteosta olisi missään nimessä tullut.

Jason Momoan ja Stallonen välisissä taisteluissa oli sentään jotain katsomisen arvoista, mutta muutoin tämän voi aika huoletta jättää katsomattakin. Sarah Shahin nakuilua tosin olisin katsellut enemmänkin. Stallonelle tämä oli yksi uran pahimmista flopeista, 55 miljoonaa dollaria maksanut elokuva keräsi kassatuloja maailmanlaajuisesti vain reilu 13 miljoonaa dollaria. Seuraavaksi mies nähdään draamaelokuvassa Reach Me, toimintatrillerissä Escape Plan yhdessä Arnold Schwarzeneggerin kanssa, nyrkkeilykomediassa Viimeinen taisto yhdessä Robert De Niron kanssa ja The Expendables 3:ssa, jossa viimeisimpien tietojen mukaan pitäisi näytellä myös Jackie Chan, Wesley Snipes ja ehkäpä myös Steven Seagal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti