lauantai 11. toukokuuta 2013

Safe Haven


Safe Haven (2013)
Vuonna 2013 katsottu elokuva nro: 64
Pisteet: ***½
Julianne Hough on ihana.
Katie (Julianne Hough) on läpikulkumatkalla Pohjois-Carolinan Southportissa, mutta päättääkin jäädä asumaan rauhaisaan rannikkokaupunkiin. Hän saa töitä kalabaarista, asettuu asumaan syrjäiseen mökkiin, ystävystyy naapurinsa Jo'n (Cobie Smulders) kanssa ja tutustuu kaupanpitäjä Alexiin (Josh Duhamel), jonka vaimo kuoli syöpään ja jolla on kaksi lasta, Lexie (Mimi Kirkland) ja Josh (Noah Lomax). Katie ja Alex rakastuvat, mutta pian Katien salaisuudet tulevat ilmi ja hän joutuu valitsemaan jatkaako asioiden pakenemista vai kohtaako ne rakastamansa miehen kanssa yhdessä.
Kivaa hömppädraamaa. Nicholas Sparksin kirjoittamista hömppäkirjoista on tehty lukuisia elokuvia, kuten Viesti mereltä, Muistojen polku, Haikein terveisin, The Last Song, The Lucky One ja tunnetuimpana The Notebook – Rakkauden sivut. Viesti mereltä taitaakin olla ainut jonka olen nähnyt, täytyypä tutustua myös noihin muihin. Safe Haven on Sparksin kolmanneksi uusin kirja, kahdesta uusimmastakin on tulossa pian elokuvaversiot. Sparks tuntuu erikoistuneen juurikin rakkauskertomuksiin. Lasse Hallström taas on erikoistunut rakkauselokuvien ohjaamiseen ja tämä oli jo hänen toinen Sparks-elokuvansa, ensimmäinen oli vuonna 2010 valmistunut Haikein terveisin.
Julianne Hough nousi kuuluisuuteen voitettuaan kaksi kertaa peräkkäin Tanssii tähtien kanssa tv-ohjelman tanssikilpailun. Tanssimisen lisäksi hän on tehnyt myös kantrimusiikkia. Ensimmäinen elokuvarooli oli vuodelta 2001, jolloin hän esiintyi mitättömässä roolissa Harry Potter ja viisasten kivi-elokuvassa. Tanssii tähtien kanssa voittojen myötä Julianne sai ensin sivuroolin Burleski elokuvasta vuonna 2010 ja ensimmäisen naispääroolin elokuvasta Footloose vuonna 2011. Vuotta myöhemmin Julianne nähtiin pääosassa Rock of Ages elokuvassa ja viimeistään tämä Safe Haven vakiinnutti hänen asemansa pääosaesittäjänä. Aiemmissa elokuvissa Julianne on saanut roolinsa tanssi- ja laulutaustansa ansiosta, mutta tässä hän ensimmäistä kertaa pääsi kunnolla näyttämään myös näyttelijäntaitojaan. Ja niitäpä tuntuu löytyvän, etenkin tälläiseen hömppädraamaan neitonen tuntuu sopivan oikein mainiosti. Häneen on helppo ihastua ja muodotkin on kohdallaan.
Elokuvan tekeminen maksoi vain 28 miljoonaa dollaria ja kassatuloja on kertynyt maailmanlaajuisesti 91 miljoonaa dollaria, joten menestystä on siis tullut. Kriitikot ovat haukkuneet ennalta-arvattavaksi ja melodramaattiseksi, mutta juuri sellaistahan tälläisen pitää osin ollakin. Ei tämä mitään oikeasti laadukasta draamaa ole, vaan juurikin kesäistä tunnelmaa tarjoava hömppäily, jota katsoessa ei tartte turhia mietiskellä.

1 kommentti:

  1. Kuvauksen perusteella pakkokatseltavaa. Tosin myös noita muita Hallströmin uudempia elokuvia olisi tarkoitus katsella. Hachiko on uusin nähdyistä, ja ainakin kolme sen jälkeen ilmestynyttä kiinnostaa.

    VastaaPoista